Berni Sanders traži da izuzetno bogati plate porez, Ilon Mask mu poručio: Zaboravljam da si živ

Izvršni direktor kompanija "SpaceX" i "Tesla" Ilon Mask ismejao je američkog senatora Bernija Sandersa, nakon što je on zatražio od bogatih da pošteno plate svoj deo poreza.
"Moramo zatražiti da izuzetno bogati plate svoj pravičan deo. Tačka", napisao je 80-ogodišnji Sanders na Tviteru.
Mask je na to odgovorio: "Stalno zaboravljam da si još živ", prenosi Rojters.
 
Mask, koji je nedavno prodao akcije u "Tesli" u vrednosti od 6,9 milijardi dolara, upitao je Sandersa i da li želi da on proda još akcija.
 
"Samo reci", poručio mu je Mask.
 
Mask je u subotu napisao na Tviteru da će prodati 10 odsto svojih akcija u "Tesli" ako korisnici ove društvene mreže podrže taj predlog.
 
Više od 3,5 miliona Maskovih pratilaca uključilo se u anketu, a njih 57,9 odsto je zaokružilo odgovor "da".
 
Američka TV stanica CNBC izvestila je da se Mask suočava s porezom od više od 15 milijardi dolara u narednih nekoliko meseci, što je verovatno pravi razlog zbog kojeg prodaje akcije.
  • Dragan

    16.11.2021 09:30
    Ah
    Podrška Masku.Čovek milijarder bez palate,jahte,aviona.Živi u iznajmljenom stanu od 47 kvadrata,vizi se kompanijskim vozilom a sad i vozilom NASA gde gradi i testira rakete. Detalji na you tube.
  • Kuglager

    15.11.2021 13:23
    Inone ne se*i i plati porez.
  • podrška predlogu

    15.11.2021 12:41
    Ima država koje decenijama pokušavaju da naprave sopstveni automobil ili da lansiraju raketu u svemir, i sada će mi neko reći da je ovaj Mask u nekoliko godina svog života pošteno uspeo da dođe do milijardi dolara, da napravi auto kompaniju i da lansira sopstvene rakete. Ma dajte. Ista priča kao i sa vlasnikom Fejsbuka - isturene figure iza kojih stoji ko zna ko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.