Erik Klepton pobedio na sudu pa odustao od kažnjavanja Nemice zbog piraterije

Erik Klepton oslobodio je Nemicu optužbi nakon što je dobio proces protiv nje zbog prodaje snimka njegovih koncerata, saopštio je britanski muzičar na svojoj službenoj stranici.
Sudija u Diseldorfu presudio je da Nemica iz obližnjeg Ratingena ne sme na eBayu da proda snimak Kleptonovog koncerta iz 1987. godine. 
Da slavni muzičar i jedan od najboljih bluz gitarista nije odustao od progona, okrivljena bi morala da plati kaznu do 250.000 evra. 
Nemica je pronašla dva CD-a tokom spremanja doma, nakon smrti bivšeg supruga. Stavila ih je na prodaju na eBay za 9,95 evra. 
 
Kleptonovi advokati zaustavili su tu aukciju jer je koncert snimljen ilegalno. Oni su u protekloj deceniji vodili hiljade takvih slučajeva u rutinskim proverama autorskog prava, saopštivši kako je prodaja "neautorizovanih i po pravilu snimaka koncerata lošeg kvaliteta česta u Nemačkoj i nekoliko drugih država". 
 
"To šteti i muzičkoj industriji i kupcima koji dobijaju inferioran proizvod", saopštili su. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.