Glumica koju je Ričard Gir pre 15 godina poljubio u obraz oslobođena optužbi za razvrat

Indijska glumica Šilpa Šeti službeno je oslobođena optužbi za razvrat nakon što ju je holivudska zvezda Ričard Gir javno poljubio na događaju za podizanje svesti o AIDS-u pre 15 godina.
Ovaj incident tada je izazvao proteste na kojima su radikalne hinduističke grupe palile likove obe zvezde zbog toga što su okaljale indijsku kulturu. Sudija je ubrzo nakon toga izdao naloge za hapšenje i oboje su optuženi po nekoliko tačaka za razvrat i nedolično ponašanje.
Optužbe protiv Gira brzo su povučene, što je omogućilo jednom od najpoznatijih svetskih budista da se vrati u Indiju i sastane sa Dalaj lamom.
Međutim, slučaj protiv Šesti bio je u rukama indijskog pravosuđa više od deset godina dok nije konačno službeno okončan prošle nedelje u Mumbaiju.
 
U sudskom dokumentu objavljenom u utorak sudija je rekao da su optužbe protiv glumice bile neutemeljene i da je bila žrtva neželjenog ljubavnog nastupa poznate holivudske zvezde.
 
"Kako se čini, Šilpa Šeti bila je žrtva navodnog dela optuženog broj jedan (Ričard Gir)", stoji u dokumentu.
 
Na snimcima iz 2007. godine moguće je videti kako je Gir spontano poljubio Šesti u ruku, nakon toga ju je čvrsto zagrlio pa ju je poljubio nekoliko puta u obraz. Sve se događalo dok su oboje bili na pozornici.
 
Šestin advokat rekao je da se ceo slučaj temeljio na činjenici da "nije protestovala kada ju je suoptuženi poljubio".
 
"To ne znači da je počinila bilo kakav zločin", dodao je advokat.
 
Šesti još nije javno komentarisala odluku suda. Ona je branila postupke Gira 2007. Glumac se kasnije izvinio zbog svog čina kojim je očito hteo da dokaže da je ljubljenje sigurna aktivnost kojom se ne prenosi AIDS.
 
Šesti je izvan Indije najpoznatija po pojavljivanju u britanskoj reality TV emisiji "Celebrity Big Brother" 2007. Emisija se našla u središtu skandala nakon što su Šeti rasistički maltretirali drugi takmičari.  
  • Zozo

    26.01.2022 09:22
    Nije tesko predvideti da tako rigorozni zakoni/kulturni obrasci stvaraju ogromnu frustraciju kod muskaraca, zbog cega u navedenoj zemlji imamo brutalna masovna silovanja.
    Zakonodavci i hindu lideri malo da porazmisle.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.