Kusturica postaje direktor Centralnog pozorišta ruske vojske

Reditelj Emir Kusturica prihvatio je ponudu ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua da preuzme funkciju glavnog direktora Centralnog akademskog pozorišta ruske vojske.

Agencija RIA-Novosti je prenela da je to danas saopštila predstavnica šefa Ministarstva odbrane Rosijana Markovskaja.

Napominje se da je Šojgu održao sastanak sa Kusturicom, tokom kojeg mu je dao predlog i Kusturica ga je prihvatio.
"Za mene je velika čast ponuda Sergeja Šojgua da postanem glavni direktor Pozorišta. Pozorišna scena Ruske armije ima veliku istoriju i tradiciju", rekao je Kusturica.
 
Njegov plan je da kao direktor na scenu prenese radnje filmova kao što su sovjetski iz 1957. "Ždralovi lete" i njegov "Život je čudo" iz 2004. godine.
 
U razgovoru s ministrom, Kusturica je istakao da će nastojati da "očuva klasične vrednosti" jer se one u svetu veoma brzo menjaju.
 
Ranije je najavljeno da će Kusturica 23. februara nastupiti na Zimskom međunarodnom festivalu umetnosti Jurija Bašmeta u Sočiju.
  • Sve to uredi neko

    11.03.2022 06:25
    visoko na nebu
    U danasnjem izdanju ovog portala obavesteni smk da je Zerar Depardje, veliki rusofil, optuzen za silovanje!
    Obavesteni smo takodje da je on ipak, pozvao na prekid ovog strasnog rata Rusije protiv Ukrajine!
    Nismo obavesteni da je Emir Kusturica poziv da bude Glavni direktor Centralnog akademskog ruskog pozorista od ruskog ministra Sergeja Sojgua (prijatelja, druga i brata Aleksandra Vulina), dobio pre izbijanja ove strasne agresije Rusije na Ukrajinu.
    Nismo obavesteni o necemu sto ima zivotni znacaj za nas! Emir Kusturica je nagradio knjigu Dragoslava Mihailovica o Golom otoku u kojoj je dokumentovano dokazano da je jos na Golom Otoku koriscena "bezicna" tortura visokom vojnom tehnologijom za oduzimanje sna logorasima koji nisu hteli da revidiraju i da su tako slamani!
    Emir Kusturica zna da ova vlast to koristi protiv svojih gradjana i danas, unapredjeno kroz kontrolu uma, ponizavanja zena i navodjenja na samoubistva najboljih i najhrabrijih, ali nosi majicu sa likom Dzulijana Asanza, koga verovatno CIA muci na isti nacin, na daljinu, i o tome daje intervju Sputnjiku, a ne vidi nas surujuci sa nasim zlotvorima!
    Sve to uredi neko visoko na nebu i svakoga od nas postavi na mesto koje mu pripada!
  • Kalidasa

    25.02.2022 13:37
    Treba Kusturicu postaviti za gubernatora Ukrajine.
  • Veverica

    25.02.2022 09:27
    Let' let'
    Emir, Nemanja... da li sledi ponovno krštenje u Ruskoj pravoslavnoj crkvi? Vladimir, Evgenij, Nikita? A ko zna, ako mu katolici ponude nešto bolje, bude i Jozef...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.