Pokrenut krivični postupak protiv Žerara Depardijea za silovanje

Francusko pravosuđe potvrdilo je danas pokretanje krivičnog postupka protiv glumaca Žerara Depardijea za "silovanje i seksualno zlostavljanje" na osnovu tužbe glumice Šarlot Arnu.

"Istražno veće smatra da u ovoj fazi postoje ozbiljne tvrdnje koje opravdavaju pokretanje krivičnog postupka protiv Depardijea za dela počinjena u avgustu 2018. godine", navelo je parisko tužilaštvo.

Glumac, koji sada ima 73 godine, zatražio je u maju 2021. da se poništi tužba i ceo postupak.
 
Međutim tom zahtevu se usprotivilo tužilaštvo, tako da se slučaj vraća istražnom sudiji.
Glumica, koja je u avgustu 2018. godine imala 22 godine, prijavila je policiji da je bila žrtva silovanja u domu Depardijea u Parizu.
 
Depardije, koji se proslavio ulogama u filmovima "Sirano de Beržerak", "Čovek sa gvozdenom maskom", "Poslednji metro", "Ćerka musketara", "Pijev život" i "Asteriks i Obelisk", izjavio je prošle godine da je nevin i da nema čega da se plaši.
 
Glumac koji je poznat kao rusofil i kojem je ruski predsednik Vladimir Putin lično uru​č​io ruski paso​š​ po​č​etkom 2013. godine, pozvao je na početku ruske invazije na Ukrajinu na prekid vatre i pregovore.
  • Kako to

    11.03.2022 05:38
    da svuda u svetu
    ...silovatelji budu postavljeni na mesta koja im pripadaju, a samo u Srbiji se zene krive za to, zamera im se sto nisu odmah prijavile, zasto se nisu branile, cak se ne procesuiraju sulovanja uz injekcije, cak se koriste lazi i naucna otkrica za ucenjivanja i zataskavanja onog sto bi nanelo stetu reputaciji zemlje...
  • pera

    10.03.2022 22:07
    ..
    Tako je. Svakog pojedinacnog rusofila na kugli zemaljskoj treba procesuirati. To je Tito znao i bila je najprosperitetnija zemlja u kojoj smo ziveli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.