Lični predmeti Beti Vajt na aukciji u septembru

Lični predmeti legendarne komičarke Beti Vajt, uključujući zlatni sat njene majke, trebalo bi da se nađu na aukciji u septembru.
Nagrade, slike, scenariji, nakit i odeća nošena na crvenom tepihu glumice iz "Zlatnih devojaka", izloženi su u aukcijskoj kući Džulijen na Beverli Hilsu.
Vajt je preminula u 99. godini 31. decembra prošle godine.
"Ovo je aukcija koja predstavlja neverovatan život i karijeru. Reč je o aukciji životnog stila. Svi ti predmeti su došli iz njenog doma u Brentvudu ili iz njene rezidencije u Karmelu u severnoj Kaliforniji, gde je živela sa suprugom Alenom Ludenom", rekao je Martin Nolan, izvršni direktor aukcijske kuće.
 
Najličniji predmet, prema Nolanu, je sat od 14-karatnog zlata, koji je poklonjen Beti 25. decembra 1940. sa inicijalima T.C.W. što je Tes Vajt, Betina mama.
 
Vajt je započela karijeru na radiju kasnih tridesetih, a 1939. je imala televizijski debi.
 
Godine 1952. Vajt je imala sopstvenu televizijsku seriju "Život sa Elizabet" i nastavila je sa kultnim ulogama u "The Mary Tyler Moore Show" i "Zlatne devojke".
 
Bila je jedna od prvih osoba koje su dobile zvezdu na Stazi slavnih 1960. godine. Manja replika, koja se primaocu dodeli kada im se dodeli zvezda, prodavaće se na aukciji.
 
Tu su i brojne slike sa motivom životinja i slike koje su delo životinja.
 
"Kućni ljubimci su bili njena stvar. Rekla je da voli svoj posao u šoubiznisu da bi mogla da finansira svoj posao sa životinjama", rekao je Nolan.
 
Na aukciji su tri slike - dela Kokoa, gorile koja je komunicirala znakovnim jezikom.
 
Nolan celu kolekciju procenjuje na jedan do dva miliona dolara. 
 
Aukcija će se održati u septembru na Beverli Hilsu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.