FOTO: Reakcije Konstrakte na frku zbog "Z" stočića - "Pronađimo trouglove"

Fotografije predstavnice Srbije na Evroviziji Ane Đurić Konstrakte, dok su ispred nje dva stočića u obliku slova "Z", izazvale su polemiku na društvenim mrežama.

I dok jedni kritikuju, poručujući da se tim činom pruža podrška ruskoj agresiji na Ukrajinu, drugi smatraju da je problem upravo u onima koji učitavaju "tajna" značenja tamo gde ne postoje.

Sve je to dovelo do toga da na Tviteru fotografija bude označena kao neprikladan sadržaj, a morala je da reaguje i Radio-televizija Srbije, koja je uklonila spornu objavu sa ove društvene mreže.

"RTS demantuje bilo kakvu povezanost praznične fotografije naše predstavnice i podrške ruskoj vojsci u ratu u Ukrajini. Jasno je da su ovakvi neprimereni komentari pojedinaca kreirali atmosferu koju ne možemo da zaustavimo, ali možemo u tome da ne učestvujemo. Iz tog razloga, fotografija će biti uklonjena sa našeg zvaničnog naloga, a umetnica postati - nevidljiva", zaključuje se u objavi RTS-a.
 
U međuvremenu, Konstrakta nije direktno komentarisala kritike zbog "Z" stočića. Ipak, deluje da je to učinila na nešto drugačiji način.
 
Dok je trajala čitava polemika, Konstrakta je na svom Instagram profilu podelila "storije" na kojima je napisala: "Danas sam shvatila, ipak je ravna", "2Pac je živ" i "Svemir je ravan".
 
Poslednja objava u tom nizu preuzeta je sa drugog profila. Iskorištena je fotografija Konstrakte sa Pesme za Evroviziju, docrtani su trouglovi, a u montaži su dodati svevideće oko sa novčanice dolara.
 
  
 
Po svemu sudeći, tumačenje o namernom postavljanju "Z" stočića radi davanja podrške ruskoj agresiji, predstavnica Srbije na Evroviziji svrstala je u domen teorija zavera. 
  • Marta

    27.04.2022 16:32
    Publicitet i PR!
    Svakp ima pravo da mu se nesto dopada ili ne. Ali mi smo po igledu na neke druge zemlje skloni da oko necega pravimo "hajp" a da to generalno nije takvog kvaliteta da bi se oko njega debatovalo danima. Dama koja nas predstavlja na Eurosongu, ocigledno je svoju ideju bazirala na pesmi Sunscreen iz 1997.g. Slicna ideja, samo prilagodjena novom dobu. No, opet kazem, stvar ukusa. Ali, da je tema medijski iskonstruisan publicitet, jeste!
  • Maser

    27.04.2022 14:07
    Ne svidja mi se njen lazni hipsteraj!
  • /

    27.04.2022 13:28
    /
    ajde dosta foliranja.
    ko sto ukucah, na rtsu se toliko stvari filterise da li su politicki podobne vrhu tako da ovo jeste namerno uradjeno.

    srbi imaju iskustva u otkrivanju subliminalnih poruka gejca i sorosa.
    mislili su da ce progurati ovu cestitku putinu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.