Pokrenuta peticija da Konstrakta dobije nacionalnu penziju

Na društvenim mrežama se pojavila peticija kojom se skupljaju potpisi za predlog da se Konstrakti dodeli nacionalna penzija.
"Ana je svojom umetnošću, stavom, činjenjem, svakim svojim gestom i izgovorenom rečenicom prikazala i pokazala svetu najlepšu stranu našeg naroda. Našu zastavu je ponosno isticala na svakom mestu i svakom koraku pred milionima gledalaca najvećeg televizijskog spektakla u svetu", stoji u peticiji za Konstraktu, prenosi Blic.
"Svoju pesmu je ponosno pevala na svom materenjem jeziku, za razliku od svih ostalih koji su svoje pesme pevali na engleskom. Da nije bilo mešanja politike, velika je verovatnoća da bi i pobedila. Slobodna umetnica mora biti zdrava i imati sigurnu egzistenciju", zaključuje se u tekstu peticije.
Konstrakta je podelila tekst peticije na svom Instagram storiju uz pe3smu Zorice Brunclik "Težak je ovaj život", statistiku o potpisima, kao i komentar u kojem je napisala:
 
"Lepo je ovo s penzijom. Ali moram vam reći da sam tanka sa stažom, ne znam bih li ga nakrpila i sutra da se zaposlim. Tako da će biti cvrčak i mrav priča", odgovorila je u svom stilu umetnica.
 
Peticija je pokrenuta u ponedeljak, a zasad ima oko 2.000 potpisnika.
  • Muzicar

    20.05.2022 18:32
    Jezik
    Ova pesma i ne treba da se peva na engleskom zbog latinskog tsxta u njoj. Bolje je. Inace sve pesme na Eurovisiji bi trebalo da su na engleskom zbog muzickog stila koji bolje ide uz engelski jezik.
  • Ratni veteran

    20.05.2022 12:39
    Može li nama???
    Može li nama neki dodatak? Neka pomoć? Nama koji smo ratovali po pozivu po zakletvi za ovu zemlju. Nama koji smo posle ratova ostali bez poslova ali i bez zdravlja...
  • Pera

    19.05.2022 16:20
    Stoka nepismena
    Moj tata radio 40 god u firmi i dobio 20 000 din...nije je ni godinu dana koristio.naravno umro greskom lekara i od sepse...ceo zivot na najtezim gradjevinskim poslovima i dobije da nema ni za lekove...a ovi ove beskicmenjake hoce da penzionisu i placaju sa grbace naroda

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.