Slomljena gitara Noela Galagera prodata u Parizu za 300.000 evra

Slomljena gitara Noela Galagera prodata je za 300.000 evra.
Slomljena gitara Noela Galagera prodata u Parizu za 300.000 evra
Foto: Pixabay
Crvena električna gitara "Gibson" iz 1960, koju je koristio Noel Galager, zvezda benda Oasis, a frontmen grupe, njegov brat Lijam ju je slomio 2009. nakon svađe pre jednog od nastupa u noći kad se grupa razišao, prodata je na aukciji u Parizu za 300.000 evra.
Mediji pišu da je Lijam gitaru slomio iza pozornice, a muzički stručnjaci i aukcijska kuća ističu da je to bio jedan od "kultnih trenutaka" u istoriji roka.
Lijam je crvenu "Gibson" gitaru razbio u naletu besa na festivalu u francuskoj prestonici 2009, malo pre nego što je bend trebalo da izađe na pozornicu. Kasnije ju je popravio jedan francuski proizvođač violina i gitara.
 
Engleski pevač, tekstopisac i muzičar je certifikatom potvrdio da je gitaru slomio njegov brat. Noel Galager je bio posebno vezan uz ovaj instrument, s obzirom na to da je brojne tekstove i melodije komponovao baš uz ovaj model "Gibsona".
 
"Ova 'Gibsonica 355', serijski broj A34884 iz 1960. bila je gitara koju je Lijam Galager razbio u Parizu 2009. u noći kada se raspala grupa Oasis. Bila je to moja omiljena gitara na kojoj sam komponovao brojne pesme", napisao je Noel Galager u belešci koja ide uz gitaru.
 
Grupa Oasis osnovana je u Mančesteru 1991, a vrhunac slave doživela je 1990-ih hitovima poput "Don’t Look Back In Anger" i "Wonderwall".
 
Međutim, svađe braće Galager rezultovale su raspadaom benda nakon što su međusobne netrpeljivosti kulminirale na festivalu Rock en Seine u Parizu, zbog čega je Noel napustio grupu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.