Ko je koliko bogat: Lebron Džejms, Mesi, Ronaldo, Nejmar, Federer...

Košarkaš Los Anđeles Lejkersa Lebron Džejms postao je prvi aktivni NBA igrač na listi milijardera koju je danas objavio američki poslovni časopis Forbs.
Forbs je procenio Džejmsovu neto vrednost na milijardu dolara. On je drugi najplaćeniji sportista sveta, iza argentinskog fudbalera Lionela Mesija.
Četvorostruki šampion NBA lige zaradio je u protekloj godini 121,2 miliona dolara, od čega je 80 miliona došlo van terena.
Najplaćeniji sportista sveta je fudbaler Pari Sen Žermena Lionel Mesi, koji je zaradio 130 miliona dolara, od čega 75 miliona na terenu. Radi se o bruto zaradi pre oporezivanja u proteklih 12 meseci.
 
Treći je fudbaler Mančester junajteda Kristijano Ronaldo sa zarađenih 115 miliona dolara, iza njega je Nejmar iz Pari Sen Žermena sa 70 miliona, a peti je košarkaš Golden Stejta Stefen Kari sa 92,8 miliona dolara.
 
Košarkaš Bruklina Kevin Durent je šesti (92,1), sedmi je teniser Rodžer Federer (90,7), a osmi bokser Kanelo Alvares (90). Kvoterbek Tampa Bej Bakanirsa Tom Brejdi zauzima deveto mesto (83,9), a košarkaš Milvokija Janis Adetokunbo je 10. na listi (80,9).
  • cpk

    02.06.2022 23:25
    ...
    ...a "naš" Nole???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.