Maraja Keri se tereti za 20 miliona dolara zbog navodnog kršenja autorskih prava

Maraja Keri je tužena za 20 miliona dolara (16 miliona funti) zbog navodnog kršenja autorskih prava za hit "All I Want for Christmas Is You".
Pevačica i njen ko-scenarist Valter Afanasjev su imenovani u tužbi koju vodi tekstopisac Endi Stoun.
Keri je objavila pesmu 1994. kao deo svog albuma "Merry Christmas" i kasnije je prepoznata kao jedan od najpoznatijih svečanih hitova.
U pravnim dokumentima podnetim američkom okružnom sudu u istočnom okrugu Luizijane, Stoun tvrdi da je koautor pesme 1989. godine i da nikada nije dao dozvolu za njeno korišćenje.
 
U dokumentima, do kojih je došla PA Media, stoji da su Keri i njeni saradnici "svesno, namerno i namerno učestvovali u kampanji" da prekrše Stounova autorska prava za pesmu.
 
Navode da su tuženi izvršili i "radnje neosnovanog bogaćenja neovlašćenim prisvajanjem rada tužioca i dobre volje povezane s tim".
 
"Merry Christmas" je objavio Columbia Records 1. novembra 1994. i postao je najprodavaniji američki božićni album svih vremena, prodat u više od 15 miliona primeraka širom sveta.
  • Zemlja čudesa

    04.06.2022 17:05
    I trebalo mu je 28 godina kako bi se setio da je koautor i da nije dao dozvolu??? Budala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.