VIDEO: Pevač grupe "Green day" najavio da će se odreći američkog državljanstva

Pevač grupe "Green day" Bili Džo Armstrong rekao je da će se odreći američkog državljanstva i preseliti se u Englesku.
Kako je rekao, veoma je uznemiren zbog toga što je Vrhovni sud poništio presudu kojom je pravo na abortus pre 50 godina legalizovano širom zemlje.
Pevač je svoju odluku prokomentarisao pred publikom na koncertu benda u Londonu u petak: "Ameriko, ja se odričem svog državljanstva. Je*eno dolazim ovamo", poručio je Armstrong.
"Previše je gluposti na svetu da bismo se vratili na taj bedni izgovor za državu. Ne šalim se. Videćete mnogo od mene u narednim danima", dodao je pevač.
 
Armstrong (50) je frontmen grupe "Green day" od 1987. On je među brojnim liberalnim slavnim ličnostima koje su izrazile ljutnju zbog odluke Vrhovnog suda da poništi slučaj Ro protiv Vejda. Presuda je efektivno okončala priznavanje ustavnog prava na abortus i dala pojedinim državama ovlašćenje da dozvole, ograniče ili zabrane tu praksu u potpunosti.
 
Armstrong je nastavio da proziva Ameriku na nastupu grupe u Hadersfildu u Engleskoj sledećeg dana, navodi "Dejli mejl". Nazvao je sudije "glupim kur***ma" i rekao: "je*i se Vrhovni sudu Amerike".
 
 
Ovo nije prvi put da je Armstrong izrazio nesklonost Sjedinjenim Američkim Državama. U hit pesmi grupe "Green day" iz 2004. "American Idiot", bend je osudio američke medije.
 
Armstrong je takođe otvoreno bio protiv bivšeg predsednika Donalda Trampa. Pevao je "Ne Tramp, ne KKK, ne fašističke SAD" tokom izvođenja pesme "Bang Bang" na Američkim muzičkim nagradama 2016. Armstrong je Trampa uporedio i sa Hitlerom u intervjuu za časopis "Kerang!" iste godine.
  • T&T

    27.06.2022 19:45
    ❤️
    Bravo
  • Рон Џереми

    27.06.2022 18:14
    Уметници, уметницииии.....
    Наложили вас левичари да сте битни па имате мишљење о свему.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.