Tužilaštvo traži osam godina i dva meseca zatvora za Šakiru

Tužilaštvo je ozvaničilo optužnicu protiv kolumbijske pevačice Šakire u kojoj traži kaznu od osam godina i dva meseca zatvora za šest krivičnih dela protiv Uprave za trezor.
Nakon što je nestala mogućnost dogovora - Šakira je odbila poslednju ponudu, što je značilo izbegavanje zatvora - zaključeno je da je pevačica proneverila 14,5 miliona evra, piše El Pais.
Pored zatvorske kazne, traži se i plaćanje visoke novčane kazne, više od 23 miliona evra.
Šakira je oštro kritikovala Tužilaštvo, koje je optužila da je "nepopustljivo" i da koristi "neprikladna sredstva za pritisak", i traži oslobađajuću presudu.
 
Uprkos medijskoj eksponiranosti, ona je odlučna da ide do kraja, preneli su izvori bliski pevačici.
  • Za zabrinutu

    29.07.2022 12:26
    Ova vest i nije tu da biste se vi sekirali. Naravno, mali izliv pakosti nikad nije na odmet, zar ne?
  • Darkoni

    29.07.2022 12:14
    Španski poreski i sudski sistem su kao što vidimo iz ovog,a i iz ranijih primera kao na primer sa Mesijem, ozbiljni. Nije to Srbija gde pevaljke,fudbaleri, fudbalski klubovi kad prodaju igrača za nekoliko miliona i kladionice ne plaćaju porez a basnoslovno su bogati. Kladionice u Srbiji verovali ili ne, jedine u Evropi ne plačaju PDV. Čak i u Bosni se PDV na opklade plaća odmah,plaća ga onaj ko se kladi i iskazan je na tiketu. Eto nekoliko razloga zašto je Srbija tu gde jeste.
  • Lanmi

    29.07.2022 11:11
    Turbo folk
    Onda turbofolkeri treba da dobiju doživotnu. Zbog poreza i zbog uništavanja naroda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.