Opomena za Stalonea i Kim Kardašijan zbog rasipanja vode

Kim i Kortni Kardašijan, Silvester Stalone i Kevin Hart, stanovnici Los Anđelesa, opomenuti su jer troše previše vode.
Opomena za Stalonea i Kim Kardašijan zbog rasipanja vode
Foto: Pixabay
Poznate ličnosti Holivuda, koje stanuju u ekskluzivnoj oblasti Los Anđelesa, upozorene su da je njihova potrošnja vode za 150 odsto veća od dozvoljene i predviđene količine na mesečnom nivou. 

Upozorenje je izdato u skladu sa propisima o vanrednom stanju usled suše u Americi. Tokom juna i jula nadležna agencija je propisala još restriktivnije mere kada je štednja vode u pitanju.

Oko 2.000 stanovnika dva luksuzna kvarta severno od Los Anđelesa, poznatih po bujnim zelenim travnjacima i ogromnim bazenima, nastavljaju da krše propisana ograničenja, koristeći ogromne količine vode za zalivanje svojih travnjaka.
 
Prekršioci su u početku plaćali kazne od nekoliko stotina dolara, ali su prekršaje ponavljali. Zbog toga je Uprava za vodu Los Anđelesa instalirala uređaje koji kontrolišu potrošnju vode i protok na ventilima.
 
Los Anđeles je grad poznat po svojim negovanim redovima palmi, bujnim zelenim travnjacima koji se održavaju automatskim prskalicama za vodu. Poznati holivudski glumac Silvester Stalone na svom imanju ima oko 500 stabala.
 
Zbog suše koja je sve učestalija, stanovnici ovog grada svoje "žedne" travnjake menjaju biljkama koje su karakteristične za pustinjsku oblast.

Teme

suša
  • Realista

    27.08.2022 08:41
    @Dragan
    Desalinizacija košta, uvek je lakše isprazniti rezerve vode u susednoj saveznoj državi... Rusi su sa Aralskim morem najbolji primer.
  • Dragan

    27.08.2022 08:04
    Aj
    A topljenje polarnih kapa,dizanje nivoa mora ništa ?A grad bi mogao od desalinizacije mora da živi i da se spreči pre naselje je.Las Vegas je sagrađen u pustinji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.