Memoari Angele Merkel stižu 2024.

Bivša nemačka kancelarka Angela Merkel koja je u političku penziju otišla u decembru, posle 16 godina na vlasti, najavljuje političke memoare za jesen 2024.
Merkelova memoare piše zajedno sa dugogodišnjom političkom savetnicom Beate Bauman, nameravajući da otvori ekskluzivan, lični uvid u svoj politički život i rad, saopštio je izdavač Kipenhojer i Vič.
"Radujem se što ću u svojoj knjizi, napisanoj zajedno sa Beate Bauman, razmotriti centralne odluke i ključne tačke svoje političke karijere i učiniti ih razumljivim široj javnosti, uz osvrt na svoju ličnu istoriju", navodi ona.
Merkelova se nije kandidovala za peti mandat pred izbore prošlog septembra. Njeni konzervativni demohrišćani (CDU) su zabeležili istorijski loš rezultat i predali vlast socijaldemokratama (SPD) novog kancelara Olafa Šolca.
 
Kerstin Gleba iz izdavačke kuće Kipenhojer i Vič je podsetila kako je Merkelova Nemačku vodila kroz dramatične krize i "na jedinstven način postupcima i stavovima oblikovala nemačku i međunarodnu politiku, kao i društvo".
 
Ona je dodala da će memoari Merkelove biti značajan dokument savremene međunarodne istorije.
  • David

    17.09.2022 07:07
    to mi ne treba
    Što se mene a možda i ostalih tiće ne mora da ih objavljuje, koji će mi. nisam politička marioneta sa ispranim mozgom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.