Novi skupi rekord: Džordanov dres prodat za 10,1 miliona dolara

Dres verovatno najboljeg košarkaša svih vremena Majkla Džordana iz prve utakmice finala NBA lige 1998. prodat je za 10,1 miliona dolara na aukciji.
Prethodni rekord postavljen je ranije ove godine kada je dres argentinskog fudbalera Dijega Maradone u kojem je postigao gol "Božjom rukom" protiv Engleske u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Meksiku 1986. godine, prodat za 9,3 miliona zelenih novčanica.
"U nedeljama od kada smo najavili aukciju, osetilo se uzbuđenje ne samo ljubitelja sporta, već i kolekcionara koji su želeli da poseduju redak primerak istorije", rekao je Brem Vahter, jedan od najpozantijih voditelja aukcija i modernog kolekcionarstva.
Kako je dodao, ovaj rekordni rezultat učvršćuje Majkla Džordana kao neospornog G.O.A.T-a, dokazujući da su njegovo ime i zaostavština jednako relevantni kao što su bili pre gotovo 25 godina.
 
Prognoziralo se da će Džordanov dres dostići od tri do pet miliona dolara, ali iznos je premašio sva očekivanja.
 
Čikago Bulsi su u finalu NBA lige 1998. godine predvođeni Džordanom pobedili Jutu Džez 4-2 osvojivši šestu titulu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.