Gorana Bregovića tužio prvi komšija - razlog je, naravno, međa

Poznati kompozitor saslušan je u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru zbog sumnje da je navodno zauzeo četiri kvadrata tuđeg zemljišta.

Bregović je na suđenju izjavio je da ne priznaje krivicu i izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret.

"Na licu mesta nije bilo nikakve gradnje, samo je popravljen zid koji je bio na tom mestu i kada sam kupio plac i vrata, koja su popravljena, takođe su bila na zidu, jer je to bio jedini način da se uđe u baštu. Jedino što sam vrata malo pomerio i stavio jedan stepenik, a ne dva", izjavio je Goran Bregović.

On se tereti za krivično delo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje i krivično delo protivpravno zauzimanje zemljišta, prenosi "Dan".
 
Frontmen "Orkestra za svadbe i sahrane" i član i gitarista poznate jugoslovenske rok grupe "Bijelo dugme" je na pitanje advokata Miroslava Vučetića, punomoćnika oštećenog Boža Kuševije, rekao da pre popravljanja nije tražio dozvolu, ni dokumentaciju, jer je smatrao da mu to nije potrebno.
 
Bregović je kazao, što nije ušlo u zapisnik, da je sporni zid na zemlji čiji je on vlasnik oduvek bio tu.
 
"Ja ga milimetar nisam pomakao, tačno tamo gde je bio, tu je i sada. Ako geometar ustanovi da sam ušao u državno zemljište ja ću tražiti da ga kupim ili da ga porušim ako sam ušao, ali sam ušao nehotice", rekao je on, pa dodao da on nije mogao da zida kamen, jer je kompozitor.
  • /

    05.10.2022 11:58
    /
    Kič bio i ostao.
  • Novi Balkan

    04.10.2022 22:51
    Imao je nesrećno detinjstvo...
    Bolje da ga je tužio za uništavanje muzike u Jugoslaviji, što je snažno uticalo na proseljačenje koje je dovelo do krah/ja zemljr, nedostižne za današnje "standarde". Da nije bilk toga, ne bi on sad tako divljao. "Imao je nesrećno detinjstvo, zato voli kada ga se plaśe..."
  • Komšija

    03.10.2022 20:36
    Lako se dogovoriti kada su ljudi normalni.Na žalost takvih je sve manje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.