VIDEO: Zidan dobio svoju voštanu figuru u muzeju Greven u Parizu

Proslavljeni francuski fudbaler i trener Zinedin Zidan dobio je svoju voštanu figuru u pariskom muzeju Greven, koju je inaugurisao zajedno sa porodicom.
"Privilegija je biti u muzeju Greven i imati svoju figuru na zahtev posetilaca. Vratio sam se, ali sa mnogo manje kose. Veoma sam dirnut i zbog toga sam poveo celu svoju porodicu", izjavio je u ponedeljak slavni Zizu, kako ga od milja zovu Francuzi.
To je druga voštana figura Zidana, a takvu privilegiju su pre njega imali general Šarl de Gol, britanska kraljica Elizabeta Druga i pevač Žilijen Kler.
Zidan, koji je prvi put predstavljen u zvaničnom dresu francuske reprezentacije sa plavom majicom i belim šorcem, a i sa kosom, ovog puta je bez kose u odeći trenera.
 
Fudbaler je prvu figuru inaugurisao 1999. godine, ali je kasnije figura povučena jer je uprava muzeja ocenila da nije "dovoljno uspela".
 
Novi Zizu se nalazi pored voštanih kolega Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe), Lionela Mesija (Messi), Kristijana Ronalda, Zlatana Ibrahimovića, ali i pored "velikana fudbala, kralja Pelea".
 
  • Limanac

    25.10.2022 19:03
    Mr Muscolo
  • DERAN

    25.10.2022 17:31
    Budi Bog S^nama
    E to se zove voštana figura,a ne kao neke da se uplašiš.Neki bi mogli malo da nauče kako se to radi tj, kako izgleda ....
  • Waldorf&statler

    25.10.2022 16:51
    Ne nego moju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.