Adidas prekinuo saradnju sa Kanjeom Vestom zbog antisemitskih izjava

Nemački proizvođač sportske opreme Adidas saopštio je da odmah prekida saradnju sa Kanjeom Vestom (Je), pošto je američki muzičar poslednjih nedelja davao antisemitske izjave.
"Kompanija je posle pažljivog razmatranja donela odluku da odmah prekine partnerstvo sa Je. Adidas ne toleriše antisemitizam ili bilo koji drugi oblik govora mržnje", navodi se u saopštenju.
Nemačka grupa je dodala da će "prekinuti proizvodnju" reperovog brenda Yeezy.
Saradnja Adidasa i repera poznata je kao veoma uspešna u svetu mode.
 
Vestova kolekcija patika pokrenuta 2014. godina imala je velika uspeh i pomogla muzičaru da postane milijarder.
 
Međutim, odnosi između Adidasa i Vesta pogoršani su poslednjih meseci zbog izjava i ponašanja muzičara.
 
Njegov nalog na Tviteru je suspendovan posle jedne poruke da će napasti Jevreje. Takođe je ukinut njegov nalog na Instagramu.
 
Reper se tokom jedne modne revije u Parizu pojavio u majici sa precrtanim sloganom "Black Lives Matter" (Životi crnaca su važni) koji je nastao protiv rasizma prema Afroamerikancima. Takav precrtani slogan koristi američka ekstremna desnica.
  • Mirko

    04.11.2022 01:00
    @bit
    Zato što je nad Jevrejima vršen genocid, a nas Amerima nije
  • biti

    26.10.2022 07:38
    protivan.....
    nema razlike izmedju anti semite , anti rusa, anti amera, anti srbina.............pravo pitanje glasi zasto je semitizam bitniji !!!???????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.