Doli Parton dobila Bezosovu nagradu i 100 miliona dolara

Zvezda kantri muzike Doli Parton primila je Bezosovu nagradu za hrabrost i uljudnost vrednu 100 miliona dolara.
Ovu nagradu milijarder Džef Bezos, osnivač Amazona, dodeljuje aktivistima, filantropima i humanitarcima koji "hrabro traže rešenja aktuelnih svetskih problema".
Bezos, koji je takođe vlasnik svemirske firme Blue Origin, najavio je nagradu zajedno sa svojom dugogodišnjom partnerkom, voditeljkom vesti Loren Sančes, koja je na Instagramu napisala da je Parton "žena koja daje srcem i vodi se ljubavlju i saosećanjem u svakom aspektu svog posla".
"Jedva čekamo da vidimo sve dobro što će učiniti s ovom nagradom od 100 miliona dolara", navela je Sančes.
 
Parton je u video snimku ceremonije objavljenom na internetu rekla: "Uh! Jeste li rekli 100 miliona dolara?"
 
"Mislim da bi ljudi koji su u mogućnosti da pomognu trebalo da stave svoj novac tamo gde im je srce. Daću sve od sebe da s tim novcem učinim dobre stvari", rekla je Parton.
 
 
Doli Parton (76), pevačica i autorka koja je tokom višedecenijske karijere imala brojne hitove poput "I Will Always Love You" i "Jolene" - ističe se i svojim filantropskim aktivnostima.
 
Ona je donirala milion dolara Medicinskom centru Univerziteta Vanderbilt kako bi pomogla u razvoju vakcina tokom pandemije kovida-19. Takođe je osnovala niz dobrotvornih udruženja, uključujući Dollywood Foundation koja se fokusira na obrazovanje, kao i na smanjenje siromaštva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.