Mask vratio Tviter nalog Trampu: Narod je rekao svoje

Novi vlasnik Tvitera Ilon Mask reaktivirao je nalog bivšem američkom predsedniku Donaldu Trampu, kome je prethodni menadžment te društvene mreže ugasio nalog nakon nereda na Kapitolu 6. januara 2021.
Mask vratio Tviter nalog Trampu: Narod je rekao svoje
Foto: Pixabay
Prethodno je Mask postavio anketu, da li treba reaktivirati Trampu nalog.
"Narod je rekao svoje. Trampu će biti vraćen nalog. Vox populi, vox dei (glas naroda je glas Boga)", poručio je Mask na Tviteru.
 
 
U Maskovoj anketi je učestvovalo 15 miliona ljudi, 51,8 odsto je glasalo da se Trampu vrati nalog, a 48,2 odsto je bilo protiv.
Trampov nalog je od danas aktivan.
 
Glasanje je bilo otvoreno 24 sata, a novi vlasnik Tvitera je još u maju rekao da će poništiti zabranu pristupa Trampu ovoj društvenoj mreži.
 
On je najavio da će biti obnovljeni korisnički nalozi i drugih kontroverznih ličnosti poput Kejti Grifin, Džordana Pitersona i konzervativnog satiričnog portala Babilon Bi.
 
Napomenuo je da je "nova politika Tvitera sloboda govora" dodajući da će negativnim objavama koje sadrže govor mržnje biti smanjena vidljivost, kao i da na njima kompanija neće zarađivati.
 
Tramp nema nameru da se vraća
 
Bivši predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da nema nameru da se vraća na Tviter. Tramp trenutno ima 9,3 miliona pratilaca a, iako se nije oglasio, popularnost na Tviteru raste mu iz sata u sat.
 
"Ne vidim razlog da se vraćam na Tviter", rekao je Tramp nakon pitanja da li planira da se vrati na ovu mrežu, preneo je Rojters.
 
On je napomenio da će se držati njegove privatne platforme "Društvena istina" (Truth Social), jer njeni korisnici, kako je naglasio, imaju više pogodnosti nego Tviter.
  • fdfd

    20.11.2022 15:04
    sad će izgubiti izbore.
    napred bajden!!!
  • Mario

    20.11.2022 11:36
    Dajem mu 48 sati dok se ne vrati i krene ponovo sa pro*eravanjem.
  • Stana

    20.11.2022 10:38
    Bravo!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.