"Guns N' Roses" tužio "Guns and Roses"

Američka grupa "Guns N' Roses" tužio je kompaniju koja vodi onlajn prodavnicu oružja "Texas Guns and Roses".
"Guns N' Roses" tužio "Guns and Roses"
Foto: Pixabay
Ovaj bend je u podnesku američkom saveznom sudu naveo da je firma nezakonito svojem nazivu dodala naziv grupe.
Advokati benda tvrde da kompanija koja vodi onlajn prodavnicu vara potrošače navodeći ih na pomisao da posao ima neke veze s grupom. 
"Guns N' Roses, razumljivo, ne žele ni na koji način da budu povezani sa trgovinom vatrenim oružjem", kaže se u tužbi. 
 
Uz to, tvrdi bend, "taj diler oružjem iznosi politička stajališta povezana s propisima i kontrolom vatrenog oružja koje mogu izazvati podele".
 
U tužbi stoji da internet prodavnicom oružja "Texas Guns and Roses" upravlja kompanija "Village Florist LLC" i prodaje vatreno oružje, municiju, optičke nišane, pancirke i slično.
 
Firma je pod spornim nazivom registrovana u Hjustonu 2016. bez ikakvog odobrenja, licence ili saglasnosti benda, kaže se u tužbi. Advokati benda traže suđenje s porotom, sudsku zabranu korišćenja naziva internet prodavnice i još neutvrđen iznos odštete. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.