Otkrivena statua u čast Dirka Novickog

Košarkaški klub Dalas otkrio je ispred svoje hale statutu u čast legendarnog igrača Dirka Novickog.

Statua prikazuje Novickog i njegov čuveni šut na jednoj nozi - "fejd avej", po kome je nemački košarkaš bio prepoznatljiv. 

Uz njegovo ime ispisana je i poruka "Vernost nikada ne bledi". U poruci je simbolika pošto ima 21 slovo, a Novicki je 21 sezonu igrao za Dalas.

"Bilo je emotivno. Kada je otkrivena, pomislio sam kako je danas sunce savršeno, obasjava je", rekao je Novicki, jedini NBA igrač koji je proveo 21 sezonu igrajući za isti tim.
 
Novicki je jedan od najboljih igrača u istoriji Dalasa sa kojim je u sezoni 2011/2012 osvojio šampionsku titulu. Šesti je po broju poena - 31.560, ali je vodeći u ostalim napadačkim kategorijama Dalasa. Sada radi kao konsultant vlasnika Marka Kjubana.
 
On je nominovan za ulazak u Kuću slavnih, uz trenera San Antonija Grega Popovića, Tonija Parkera i Dvejna Vejda.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.