Protiv Aleka Boldvina podignuta optužnica za ubistvo iz nehata

Protiv američkog glumca i producenta Aleka Boldvina podignuta je optužnica za ubistvo iz nehata na snimanju filma "Rast" iz 2021. godine, saopštilo je tužilaštvo okruga Santa Fe u Novom Meksiku.
Protiv Aleka Boldvina podignuta optužnica za ubistvo iz nehata
Foto: Beta/AP
Kako prenosi CNN, optužnica je podignuta protiv Boldvina i članice filmske ekipe zadužene za nabavku oružja Hane Gutijerez-Rid. Oni se terete za ubistvo iz nehata.
Advokati oboje optuženih saopštili su ranije da su njihovi klijenti nevini.
Optužnica je podignuta zbog pucnjave na snimanju filma "Rast", u kojoj je ubijena snimateljka Halina Hačins, a reditelj Džoel Souza je ranjen, kada je scenski pištolj koji je Boldvin koristio tokom probe u oktobru 2021. godine ispalio pravi metak.
 
Gutijerez je rekla istražiteljima da je proverila oružje i da u njemu nije bilo pravih metaka pre fatalnog incidenta.
 
U tužbi, podnetoj u februaru prošle godine u Santa Feu protiv Boldvina, produkcijske kompanije, producenata i drugih ključnih članova ekipe, ukazivalo se na brojna kršenja standarda filmske industrije.
 
U tužbi koja je kasnije odbačena, navedeno je da je produkcija "odlučila da angažuje najjeftiniju dostupnu ekipu" i da su "svesno angažovali potpuno nekvalifikovanog saradnika kao oružara i pomoćnog rekvizit majstora".
 
Porodica Haline Hačins i Alek Boldvin prošle godine postigli su nagodbu u tužbi protiv Boldvina i njegovih saradnika za njenu smrt.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.