Kanje Vest kaže da "ponovo voli Jevreje" nakon što je pogledao film "21 Jump Street"

Kanje Vest je na Instagramu napisao da se odriče antisemitizma nakon što je pogledao film "21 Jump Street" s glumcem Džonom Hilom zbog kog "ponovo voli Jevreje".
Kanje Vest kaže da "ponovo voli Jevreje" nakon što je pogledao film "21 Jump Street"
Foto: Beta/AP
Reper, koji se zvanično zove Ye, poslednjih nekoliko meseci šokirao je i uznemirio svoje bivše obožavaoce nizom izjava protiv Jevreja zbog kojih su Adidas i druge modne kuće odlučile da prekinu saradnju s njim, a blokiran je i na većini društvenih mreža.
Njegova najnovija objava na Instagramu deluje kao pokušaj da povuče svoje ranije iskaze divljenja acistima i Adolfu Hitleru.
"Gledanje Džone Hila u (filmu) '21 Jump Street' učinilo je da ponovo volim Jevreje. Niko ne bi trebalo da ljutnju prema jednom ili dvoje pojedinaca pretvori u mržnju prema milionima nevinih ljudi. Nijedan hrišćanin se ne može nazvati antisemitom znajući da je Isus Jevrej. Hvala ti, Džona Hil, volim te", napisao je Vest.
 
Neki korisnici društvenih mreža su naizgled pozdravili objavu uz humor, ali mnogi je ne odobravaju.
 
"To tako ne funkcioniše, Kanje. Šteta je već učinjena. Seme mržnje koje si posejao već je izniklo", napisao je jedan korisnik Tvitera.
 
Reper, koji je javno govorio o svom problemu s mentalnim zdravljem, suočio se proteklih meseci s urušavanjem svojih poslovnih veza dok njegovo nepredvidivo ponašanje i govor mržnje i dalje izazivaju zabrinutost.
 
Adidas je ranije ovog meseca rekao da još razmišlja o tome šta učiniti s ogromnim inventarom Vestovih proizvoda Yeezy nakon što je okončana njihova saradnja prošlog oktobra. Kompanija je, objavljujući svoje rezultate u 2022. godini, rekla da će eventualna odluka da ne proda robu povezanu s Vestom izazvati gubitak od 1,2 milijarde evra.
  • Branko

    26.03.2023 10:49
    Sad si video. Ima da ih volis i tacka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.