Investitori tuže Adidas zbog saradnje sa Kanjeom Vestom

Kompaniju Adidas tuže investitori koji tvrde da je kompanija znala za problematično ponašanje repera Jea, ranije poznatog kao Kanje Vest, mnogo godina pre nego što je prekinula saradnju sa njim.
Investitori tuže Adidas zbog saradnje sa Kanjeom Vestom
Foto: Beta/AP
Investitori navode da Adidas nije uspeo da ograniči finansijske gubitke i preduzme mere predstrožnosti kako bi minimizovao njihovu izloženost, prenosi BBC.
Iz Adidasa su odbacili sve optužbe, poručivši da je reč o neosnovanim tvrdnjama.
"Preduzećemo sve neophodne mere da se energično odbranimo od njih", navodi se u saopštenju kompanije.
 
Američki reper je dizajnirao liniju patika pod brendom Yeezy za Adidas, a kompanija je naknadno priznala da je mogla da izgubi do 700 miliona evra usled činjenice da veliki broj patika nije uspela da proda.
 
Adidas je saradnju sa Jeom prekinuo prošle godine nakon antisemitskih komentara repera, kada je saopšteno da kompanija ne toleriše antisemitizam, ali ni bilo koju drugu vrstu govora mržnje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.