Napola popušena i sažvakana cigara uskoro na aukciji, evo kome je pripadala

Ljubitelji istorije imaće priliku da se nadmeću za memorabilije dvojice bivših britanskih premijera na aukciji ovog meseca.
Napola popušena i sažvakana cigara uskoro na aukciji, evo kome je pripadala
Foto: Pixabay (ilustracija)
Napola popušena cigara Vinstona Čerčila i lula Harolda Vilsona prodavaće se na aukciji "Catherine Southon Auctioneers & Valuersa" 19. jula.
U napola popušenoj i napola sažvakanoj cigari Čerčil je uživao u svojoj rezidenciji u Čartvelu dok je gledao film "Ben Hur". Posle ju je poklonio policajcu Entoniju Gandriju, koji je bio deo obezbeđenja u njegovoj porodičnoj kući i molio je Čerčilada mu je pokloni za uspomenu.
Božićnu čestitku poslatu vlasniku 1963. i pismo kojim se potvrđuje cigara s oznakom "Romeo & Julija" sada je na prodaju dala porodica policajca i očekuje se da će postići cenu u visini oko 700 do 900 evra.
 
U međuvremenu, Vilsonova drvena lula, za koju se zna da mu "pomaže da se opusti", takođe je potvrđena službenim pismom samog bivšeg premijera sadašnjem vlasniku koji ju je kupio na dobrotvornoj aukciji 1979. Očekivana cena je između 349 i 580 evra.
  • Бранислав

    04.07.2023 10:40
    Дебилност Енглеза нема границе...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.