Naučnici će se okupiti zbog Tejlor Svift: Razgovaraće o njenom uticaju

Australija se sprema da održi prvi svetski međunarodni akademski simpozijum o uticaju Tejlor Svift, preneo je BBC.
Naučnici će se okupiti zbog Tejlor Svift: Razgovaraće o njenom uticaju
Foto: Beta/AP
Sviftpozijum će istražiti uticaj megazvezde na sve, od muzičke industrije do kulture i ekonomije. Organizatori trodnevnog događaja nadaju se da će privući naučnike iz cele azijsko-pacifičke regije. Održaće se u februaru 2024, iste nedelje kada Svift dovodi svoju turneju "Eras", koja ruši rekorde, u Australiju.
Svift, koja je postala zvezda kao tinejdžerka, našla se u središtu velikih kulturnih trenutaka i rasprava tokom svoje karijere. Ova 33-godišnjakinja je postala jedan od najbolje plaćenih i najnagrađivanijih izvođača svih vremena, izazivajući rasprave o svemu, od tantijema za striming i vlasništva nad muzikom do mizoginije i kulture bojkota.
Efekat njene turneje "Eras" toliki je da je srušila stranice za prodaju karata, stručnjaci su skovali novi trend "Swiftonomics", a mesta poput Viktorije u Australiji požurila su s reformom zakona o preprodaji ulaznica.
 
"Ona je pravi fenomen", rekla je za BBC organizatorka Sviftpozijuma Dženifer Beket sa Univerziteta u Melburnu.
 
Iako je ideja za događaj započela poluozbiljnim tvitom ranije ove godine, brzo je dobila podršku sedam univerziteta širom Australije i Novog Zelanda.
 
"Tejlor Svift zaista ima vrlo konkretan uticaj na globalnom nivou, u stvarima koje utiču na sve nas. Svetski čelnici je mole da dovede turneju u njihovu zemlju zbog ekonomskih koristi koje donosi", rekla je dr Beket, ukazujući na stvari poput uloge žena u industriji, zakona o zabavi, pa čak i BDP-a.
Iako je Svift bila tema univerzitetskih kurseva u SAD-u, ovo je prvi put da se održava globalni simpozijum na kojem se raspravlja o njenom uticaju.
 
Organizatori se nadaju da će konferencija istražiti teme poput fenomena njenih obožavalaca, njenog marketinga i uticaja kantautorke na rasprave o polu, identitetu i rasi. Kritička analiza njenog brenda i uticaja takođe je dobrodošla.
 
Organizatori su sačuvali prazan prostor za samu superzvezdu, ako želi da dođe.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.