Identitet Benksija bi mogao da bude otkriven - zbog tužbe

Zbog tužbe koja je zbog klevete podneta protiv Benksija, identitet uličnog umetnika mogao bi da bude razotkriven.

Britanski umetnik godinama se uspešno skrivao i na taj način dodatno intrigirao svetsku javnost, prenosi RTS.

Uprkos tome što postoje brojne teorije o identitetu zagonetnog umetnika koji pravi neverovatne grafite i navodno smo čuli i njegov "ravi glas" čvrst dokaz o tome ko je Benksi do sada nije bio dostupan.

Budući da je Benksijev identitet misterija, neki bi mogli da budu žrtve prevare i da pomisle da su određena umetnička dela njegova kada to nisu.
 
Benksi se ranije pojavljivao na video-snimcima, ali, iz očiglednih razloga, nikada tako da bi mogao da bude prepoznat nakon toga.
 
Međutim, sada bi tokom sudskog spora Benksijev identitet mogao da bude otkriven svetu. Bogati preduzetnik Endrju Galager zbog klevete pokreće tužbu protiv Benksijeve kompanije "est kontrol"(Pest Control Ltd), koja je osnovana da bi upravljala prodajom dela ovog misterioznog umetnika.
 
Galager takođe tuži 49-godišnjeg Robina Ganingama, za kojeg se često spekuliše da je Benksi.
 
Advokat preduzetnika Alan Vud rekao je da će detalji o slučaju ostati "overljivi" barem "ok Benksi ili 'Pest kontrol' ne podnesu potvrdu o usluzi"
 
Ako sve bude stiglo do sudnice, onda bi Galager mogao da zatraži da se Benksi pojavi na sudu, što znači da bi osoba koja stoji iza umetničkih dela, zbog potrebe postupka, morala da se pojavi i identifikuje.
  • A ustvari

    12.10.2023 07:51
    A ustvari ne mora, jer i kod njih, kao i kod nas, može da ovlasti pravnog zastupnika. Da podatke isključivo sudu, plati gde treba da se plati, i ostane anoniman za javnost. Benksi se bavi gerilskim marketingom, a ovo je upravo takav potez da bi dao na značaju svojim delima.
  • C

    09.10.2023 12:22
    C
    Ako mu otkriju Identitet,vrednosti njegovih radova bice u naglom opadanju i na kraju,skoro bezvredna!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.