Šakira se ipak nagodila sa tužilaštvom za utaju poreza od 14,5 miliona evra

Kolumbijska pevačica Šakira postigla je danas nagodbu sa španskim tužilaštvom u slučaju navodne utaje poreza "teške" 14,5 miliona evra za period između 2012. i 2014. godine.
Šakira se ipak nagodila sa tužilaštvom za utaju poreza od 14,5 miliona evra
Foto: Beta/AP
Nagodbom je stavljena tačka na suđenje, a tužilaštvo je zatvorsku kaznu zamenilo novčanom, saopštio je sudija iz Barselone, prenosi Rojters.
 
Tužilaštvo je u julu saopštilo da će tražiti zatvorsku kaznu od osam godina i dva meseca, kao i novčanu kaznu od 24 miliona evra za Šakiru, koja je u julu 2022. godine odbila ponudu tužilaštva da se nagodi.
Slučaj je prvi put pokrenut 2018. godine, a trenutno sud pokušava da ustanovi gde je Šakira živela u periodu navodne utaje poreza. Tužioci su pokušavali da dokažu da je kolumbijska pevačica provela više od pola godine u Španiji i da je zbog toga trebalo da toj zemlji plati porez na svoj prihod iako su njeno zvanično mesto prebivanja Bahami.
 
Šakira je, inače, živela u Španiji sa bivšim mužem i nekadašnjim fudbalerom "Barselone" Žerarom Pikeom punih 11 godina i par ima dvoje dece. Pevačica, čije je puno ime Šakira Izabel Mebarak Ripol, preselila se u Majami nakon njihovog rastanka.
Španske vlasti gonile su druge velike poznate ličnosti zbog utaje poreza, uključujući fudbalere kao što su Portugalac Kristijano Ronaldo, Argentinac Lajonel Mesi i brazilsko-španski igrač Dijego Kosta. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.