VIDEO: Bela košulja sa volanima i drugi predmeti Prinsa prodati za 675.000 dolara

Scenska odeća, gitara, nakit i ostali predmeti koji su pripadali muzičkoj i modnoj megazvezdi Prinsu, prodati su na aukciji za 675.000 dolara, objavila je kompanija RR Auction.
Među 164 predmeta u vlasništvu francuskog biznismena Bertranda Briloe, čoveka koji je dvadeset godina bio u Prinsovom najužem krugu saradnika, našla se i bela košulja s volanima koja je postigla cenu veću od 33.000 dolara, potom veliki privezak u obliku kruga i gitara koja je prodata za 64.514 dolara.
 
Aukcija je održana onlajn od 25. oktobra do 16. novembra, a RR Auction je AFP-u otkrio da sveukupna zarada iznosi 675.000 dolara.
RR Auction je još 2018. prodavao predmete koji su pripadali muzičaru preminulom u 58. godini.
 
Potpredsednik kompanije Robert Livingston smatra da se "neverovatna pažnja pridaje kolekciji koja je pripadala Prinsu, muzičkoj legendi i modnoj ikoni".
Bertrand Briloa, rođeni Parižanin, kupovao je i skupljao odeću, nakit i ostale predmete koji su pripadali Rodžersu Nelsonu, poznatijem kao Prinsu.
 
 
Posebnu pažnju na aukciji privukla je bela svilena košulja s volanima dizajnera Louis i Vaughn & Marie-France koju je Prins nosio 28. januara 1985. na dodeli Američkih muzičkih nagrada u Los Anđelesu kada je otpevao svoj hit "Purple Rain". Tada je bio na velikoj turneji od 98 koncerata po Severnoj Americi.
 
Bluza je prodata za 33.219 dolara. Njegova gitara "Blue Schecter Cloud" našla je kupca za 64.514 dolara, a plave scenske čizme s visokom potpeticom otišle su za 24.079 dolara.

Teme

prins

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.