Harvard uvodi kurs "Tejlor Svift i njen svet"

Univerzitet Harvard će uvesti kurs o popularnoj pevačici Tejlor Svift u prolećnom semestru 2024.
Harvard uvodi kurs "Tejlor Svift i njen svet"
Foto: Beta/AP
"Danas je ona najprepoznatljivija kantri ili pop umetnica u Severnoj Americi, ako ne i u svetu: njeno pisanje pesama uključuje nekoliko žanrova, a njen ekonomski uticaj menja gradove", stoji u opisu kursa pod nazivom "Taylor Swift i njen svet".
 
Međutim, o čemu će zapravo biti reč?
Inicijatorka ovog kursa Stefani Bart nateraće studente da mnogo više pišu o svojim omiljenim pesmama Tejlor Svift. 
 
"Naučićemo kako da proučavamo kulturu obožavalaca, kulturu slavnih, adolescenciju, odraslo doba, kako razmišljati o belačkim tekstovima, južnjačkim tekstovima, transatlantskim tekstovima i kvir podtekstovima", stoji na sajtu Harvarda.
Učenici će takođe učiti o njenim prethodnicima u muzici Doli Parton i "čitati njoj važna književna dela". 
 
U intervjuu za "Harvard Crimson", Bart je rekla da će se Sviftin prelaz sa kantrija na pop muziku proučiti jer je povezan sa širim političkim promenama u zemlji.
 
"Tejlor Svift je neko ko uspostavlja komplikovane i promenjive odnose s idejom amerikanstva i s idejom belačkog amerikanstva i srednje Amerike", rekla je Bart.
 
Harvard nije prvi koledž koji nudi kurs o svemu što se tiče slavne muzičarke. Muzički koledž Berkli u Bostonu trenutno ima nastavu koja pokriva njene tehnike pisanja pesama, s ciljem pomoći ambicioznim umetnicima da napišu sopstveni materijal.
  • CK

    01.12.2023 10:30
    Debilana
    Debilana se širi svetom...
  • 696

    30.11.2023 07:46
    Baš svašta
    Kurs o razvitku i širenju seljanije u Americi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.