Nofler prodaje gitare na kojima su nastali hitovi "Dire Straits": To su moji stari prijatelji

Akucija kuća Sotbi daće na aukcijsku prodaju gitare vođe grupe "Dajer Strejts" Marka Noflera.
Nofler prodaje gitare na kojima su nastali hitovi "Dire Straits": To su moji stari prijatelji
Foto: FoNet/AP
Gitarista je obećao da će više od četvrine prihoda dati dobrotvornim organizacijama.
Nofler je prilikom najave prodaje kolekcije rekao da svoje instrumente smatra "starim prijateljima".
 
Ovaj priznati muzičar poznat po karakterističnom stilu i tehnici sviranja gitare, kompozitor brojnih hitova među kojima su najpoznatiji "Sultans of Sving" i "Money for Nothing", staviće 120 gitara i pojačala na prodaju 31. januara, saopštila je aukcijska kuća.
Procenjena prodajna cena se kreće od 300 funti (375 dolara) za električnu akustičnu mandolinu do 500.000 funti (625.000 dolara) za Gibson Les Paul Standard iz 1959. godine sa završnom obradom u boji crvenog cveta trešnje.
 
Gitara "Gibson Les Paul" iz 1983. godine koju je Nofler svirao na albumu "Brothers in Arms" koji je bio na vrhu top-liste 1985. godine i na koncertima Live Aid-a procenjena je na 10.000 do 15.000 funti.
 
Nofler je rekao da je kolekcija gitara nastala kao rezultat njegove 60-godišnje "ljubavne veze" sa gitarama, ali da je vreme da se odrekne nekih od svojih "dragocenih pratilaca sa šest žica".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.