Veštački zubi Vinstona Čerčila uskoro na aukciji

Veštački zubi koje je nosio nekadašnji britanski premijer Vinston Čerčil tokom svog govora "Borićemo se na plažama" biće prodati na aukciji sledećeg meseca za sumu između 5.000 i 8.000 funti.
Veštački zubi Vinstona Čerčila uskoro na aukciji
Foto: Pixabay
Zubne proteze obložene zlatom biće izložene na aukciji u Čeltenhemu 6. februara, objavio je "Gardijan".
 
Direktorka aukcijske kuće "Kotsvold" Liz Pul rekla je da će Čerčilovi veštački zubi biti među najneobičnijim predmetima koje je ta kuća ikada prodavala.
Za Čerčila je specijalno napravljena zubna proteza da bi zadržao šuškanje koje je razvio u detinjstvu, a uvek je nosio i rezervnu.
 
Veruje se da su za njega napravljene četiri zubne proteze, a sa jednom je sahranjen.
Čerčila je tokom života proganjao strah da će izgubiti sposobnost govora, podseća britanski list, navodeći da će zajedno sa protezama na prodaju biti i mikrofon koji je Čerčil koristio da objavi kraj Drugog svetskog rata. 
 
Vinston Čerčil umro je 24. januara 1965. godine.
  • Maja

    23.01.2024 13:47
    Ljudska glupost je bezgranicna….

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.