Tejlor Svift ušla u istoriju - četvrti put osvojila Gremi za album godine

Pevačica Tejlor Svift ušla je u nedelju u istoriju američke muzičke scene na 66. dodeli nagrada Gremi osvojivši po četvrti put nagradu za album godine.
Tejlor Svift ušla u istoriju - četvrti put osvojila Gremi za album godine
Foto: Beta/AP
U pitanju je najveće priznanje koje dodeljuje Akademija za diskografsku umetnost i nauku (NARAS).
 
Tejlor Svift (34) je dobila nagradu za album godine za "Midnights", a nagradu je dobila od Selion Dion. Ona je tom nagradom ušla među najviše nagrađane pevače, kao što su Frenk Sinatra, Stivi Vonder i Pol Sajmon.
 
Pevačica je dobila Gremi i za najbolji pop album, a na ceremoniji je najavila da će 19. aprila izaći njen novi opus "The Tortured Poets Department".
Tejlor Svift je potvrdila svoj status "kraljice popa", nakon što je časopis Tajm nju izabrao za "Ličnost godine 2023. godine".
 
Njena turneja "Eras" doživela je ogroman uspeh. Zaradila je više od milijardu dolara prihoda tokom 60 nastupa prošle godine, a taj iznos nikada ranije nije viđen u istoriji muzike.
 
U ostalim glavnim kategorijama, Majli Sajrus (31) je osvojila nagradu za spot godine za svoj hit "Flowers".
Pevačica Bili Ajliš (22) osvojila je nagradu za pesmu godine za svoju melanholičnu baladu "What Was I Made For?". Ta pesma se pojavljuje u filmu "Barbi".
 
Pevačica SZA dobila je tri nagrade u kategoriji rok muzike, čime je potvrđena dominacija žena na ceremoniji dodele Gremija.
 
Svečana dodela je počela ovacijama za Trejsi Čepmen, koja je izvela pesmu "Fast Car".
 
Na ceremoniji je bila i poznata figura festivala Vudstok, 80-godišnja Džoni Mičel koja je pevala "Both Sides, Now". Ona je osvojila nagradu za najbolji folk album.
 
Iza kulisa ceremonije, uhapšen je reper Kiler Majk. Policija mu je stavila lisice na ruke čim je dobio nagradu Gremi za najbolji rep album.
 
Policija je potom saopštila da njegovo hapšenje nema veze sa svečanom dodelom nagrade.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.