Eni Lenoks usred pesme na Gremijima pozvala na prekid vatre u Gazi

Škotska pevačica, tekstopisac i aktivistkinja Eni Lenoks nastupila je u memorijalnom segmentu svečanosti povodom dodele Gremi nagrada.
Eni Lenoks usred pesme na Gremijima pozvala na prekid vatre u Gazi
Foto: Beta/AP
Tom prilikom ona je pozvala na prekid vatre u Pojasu Gaze.
 
U poslednjim trenucima izvođenja pesme "Nothing Compares 2 U" u čast pokojne irske pevačice Šinejd O'Konor, Lenoks je podigla pesnicu i uzviknula: "Umetnici za prekid vatre. Mir u svetu".
Njeni obožavaoci širom sveta izrazili su oduševljenje zbog njenog smelog apela tokom odavanja pošte preminuloj irskoj pevačici, poznatoj po svojoj podršci i zalaganju za prava Palestinaca.
 
Još nekoliko poznatih ličnosti pridružilo se pozivima na mir u Gazi na ovogodišnjoj dodeli nagrada Gremi.
Članice benda Boygenius nosile su bedževe sa natpisom "Umetnici pozivaju na prekid vatre", što je i moto peticije upućene američkom predsedniku Džozefu Bajdenu koju su potpisali brojni muzičari i glumci.
 
Peticiju su, između ostalih, potpisali Dženifer Lopez, Hoakin Finiks, Džanel Mone i mnogi drugi.
  • Biljana

    11.02.2024 09:56
    Bravo!
    Svaka cast za pevacicu Eni Lenoks!!!
    Neko treba da zapocne vladavinu mira na zemlji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.