Ilon Mask: Ako ne osvojimo svemir u narednih nekoliko stotina godina, čovečanstvo će nestati

Civilizacija će trajati još samo nekoliko stotina godina ako čovečanstvo ne postane "međuplanetarno", rekao je američki milijarder i preduzetnik Ilon Mask.
Ilon Mask: Ako ne osvojimo svemir u narednih nekoliko stotina godina, čovečanstvo će nestati
Foto: Beta/AP
"Ako postanemo međuplanetarni, a zatim međuzvezdani, naša civilizacija će trajati milionima godina. Ako ne, onda verovatno samo nekoliko stotina godina", napisao je Mask na platformi mreži X, odgovarajući na pitanje novinara i futurologa Eda Krasenštajna kada će doći kraj ljudske civilizacije.
Prema rečima biznismena, čovečanstvo treba da održi sadašnji tehnološki nivo sve dok Mars ne postane potpuno naseljiv, što bi se, prema njegovom mišljenju, moglo dogoditi u roku od 20 godina.
Mask je ranije rekao da je demografski kolaps najveći problem koji preti ljudima na Zemlji.
  • N

    08.04.2024 09:15
    N
    Covek je zemlju istrazio svega 12% dok okeane 3% ovaj ce svemir.
  • Zare

    08.04.2024 08:40
    Ovo je suvise optimisticka prognoza.
  • Sofija

    08.04.2024 07:42
    Ovo su ozbiljne budalastine.I ta pitanja a pogotovo odgovori.Nismo dovoljno na ovoj planeti nasilni pa treba da idemo u svemir da im sirimo nasilje i osvajanje?
    Ne mogu da verujem sta se ovde potura na citanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.