Fanovi Tejlor Svift izgubili preko milion evra u prevari

Obožavaoci pevačice Tejlor Svift u Velikoj Britaniji su potencijalno izgubili više od milion evra zbog prevaranata koji lažno prodaju karte za njenu turneju "Eras", procenila je Lojds banka.
Fanovi Tejlor Svift izgubili preko milion evra u prevari
Foto: Beta/AP
Ova banka je izdala upozorenje fanovima na osnovu analize prevara u kupovini koje su prijavili njeni klijenti, kao i analiza banke "Halifax" i Banke Škotske, gde su Svift i njena turneja pomenuti kao deo tužbe, javlja "Skaj njuz".
 
Više od 600 klijenata Lojds banke prijavilo je da su prevareni otkako su karte puštene u prodaju u julu 2023. Svaki oštećeni je u proseku izgubio 332 funte, iako je u nekim slučajevima gubitak bio veći od 1.000 funti, saopšteno je iz te banke.
Sa brojkama zasnovanim isključivo na sopstvenim podacima o klijentima, "Lojds" procenjuje da je verovatno bilo najmanje 3.000 žrtava širom Ujedinjenog Kraljevstva, na osnovu broja tekućih računa i pretpostavke sličnih trendova u drugim britanskim bankama.
 
Na meti su se najviše našli fanovi starosti od 25 do 34 godine koji su pokušavali da kupe rasprodate karte, a mnogi od njih na ove prevare nailaze na društvenim mrežama.
Prevare pri kupovini uključuju slanje novca preko bankovnog transfera za kupovinu robe ili usluga koje su lažne, loše ili ne postoje. Ove prevare često uključuju lažne reklame, objave ili liste na društvenim mrežama, nuđenje karata ili pristup događajima koji su već rasprodati.
 
Rekordna turneja "Eras" trebalo bi da zaradi više od milijardu dolara, a karte za koncerte su rasprodate čim se nađu u prodaji.
 
"Lako je dozvoliti da naše emocije prevladaju kada saznamo da će naš omiljeni umetnik nastupiti uživo, ali važno je ne dozvoliti da nam ta osećanja pomute rasuđivanje kada pokušavamo da nabavimo ulaznice", upozorila je Liz Zigler, direktorka za prevenciju prevara Lojds banke.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.