Stvari koje su pripadale Đini Lolobriđidi uskoro na aukciji

Nameštaj, umetnine, nakit i uspomene koje su pripadale pokojnoj italijanskoj filmskoj divi Đini Lolobrišidi biće prodati na aukciji u Đenovi 28. i 29. maja.
Među predmetima koji se prodaju i sat je koji je Lolobriđida svojevremeno dobila na poklon od kubanskog revolucionarnog vođe Fidela Kastra.
 
U ponudi je i fotoaparat koji je volela da koristi za snimanje portreta. Među fotografijama koje je snimila su i portreti glumca Pola Njumana, slikara Salvadora Dalija i diplomate Henrija Kisindžera. Fotoaparat je imala kod sebe i tokom posete Kubi kada je fotografisala Fidela Kastra, njoj bliskog po godinama.
Kastro joj je jednom prilikom doneo digitalni ručni sat s posvetom "Za Đinu s divljenjem". Tokom posete Rimu rekao je: "Došao sam da vidim Papu i Lolo." 
 
Osim raznih komada nakita, na aukciji će biti i monumentalni sicilijanski drveni ormarić s intarzijama dragog kamenja i kornjačevine, par mačeva iz filma "Najlepša žena na svetu", baštenski stolići od kineskog porcelana, ruske ikone i skulpture tibetanskih bogova.
Decenijama je Lolobriđida bila jedna od najpoznatijih svetskih glumica. Među njene najvažnije filmove spadaju "Trapez", "Fanfan la Tulipe" i "Zvonar crkve Notr Dam". Glumica, koja je kasnije ostvarila i fotografsku karijeru, umrla je u januaru 2023. u 95. godini života.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Holivudske zvezde povlače podršku Bajdenu

Nekoliko holivudskih zvezda javno je povuklo podršku predsedniku SAD Džou Bajdenu (81) i pozvalo na zamenu kandidata Demokratske partije usled zabrinutosti zbog njegovih godina, kao i gafova.