Hrvatska nagradila Bejbi Lazanju sa 50.000 evra, on traži da se taj novac donira onkologiji

Predstavnik Hrvatske na ovogodišnjoj Evroviziji Bejbi Lazanja oglasio se na društvenim mrežama nakon što je hrvatska vlada odlučila da mu da 50.000 evra.
Hrvatska nagradila Bejbi Lazanju sa 50.000 evra, on traži da se taj novac donira onkologiji
Foto: Beta/AP
On je rekao da ne može da prihvati taj novac.
 
"Zahvaljujem hrvatskoj vladi na novčanoj nagradi u iznosu od 50.000 evra. Ipak, taj novac ja ne mogu da prihvatim. Mogao bih da navedem mnogo razloga zašto. Ali prvi, najbitniji i dovoljni je što postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će taj novac daleko više da pomogne", napisao je on na Instagramu.
On je napisao i kome bi taj novac trebalo da bude doniran.
 
"Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje ime i ime hrvatske vlade donira 25.000 evra Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom 'Mladen Ćepulić'. Dalje, ostalih 25.000 evra voleo bih da doniram Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju matičnih ćelija KBC Zagreb", naveo je on.
Odluka o dodeli novca doneta je na sednici tehničke vlade, a objavio ju je premijer Andrej Plenković.
 
"Čestitka na fascinantnom uspehu Marku Purišiću. Ukupno je bio na drugom mestu, a to je najveći uspeh nezavisne Hrvatske. Ovo je fascinantan uspeh, zahvaljujemo i Gradu Zagrebu na prekrasnom dočeku. I, naravno, u njegovom Umagu... Želimo mu puno uspeha u daljoj karijeri", rekao je Plenković, prenosi Index.hr.
 
Inače, pobednici Evrovizije ne dobijaju novčanu nagradu, ali se dešavalo da države svoje predstavnike nagrade za uspeh koji su ostvarili na Evroviziji, budući da zemlje mogu da profitiraju od titule domaćina.
  • X

    17.05.2024 14:56
    Budala
  • Jelena

    17.05.2024 08:59
    Marija Šerofović
    I naša Marija Šerifović je od vlade dobila čak samo jednu BOMBONJERU. BRAVO.
  • Pff

    16.05.2024 15:11
    Ovako se vaspitava dete! Dragi Marko, želim ti puno sreće i uspeha u daljem radu i životu uopšte! Pesma ti je bila fantastična! Svako dobro!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Holivudske zvezde povlače podršku Bajdenu

Nekoliko holivudskih zvezda javno je povuklo podršku predsedniku SAD Džou Bajdenu (81) i pozvalo na zamenu kandidata Demokratske partije usled zabrinutosti zbog njegovih godina, kao i gafova.