Pet najskupljih pića na svetu

Ništa ne asocira na moć i uspeh kao slika penušavog zlatnog šampanjca. Sećate li se scena iz filma Veliki Getsbi? Tako znamo koliko su žurke 20-tih godina prošlog veka bile ekstavagantne. Čak i danas šampanjac je verovatno najluksuznije piće.
Pet najskupljih pića na svetu
Foto: Pixabay
Armand De Brignac Midas - 125.000 dolara
 
Armand de Brignac je zamenio Cristal šampanjac u mnogobrojnim video spotovima rep muzičkih zvezda. Ovo piće obožavaju i sportisti pa ćete videti Huseina Bolta i mnogobrojne druge sportiste, kako ispijaju ovaj šampanjac. Podsetimo se da je hip-hop mogul Džej Zi, kupio 2014. godine Armand de Brignac.
 
Dalmore 62 - 125.000 dolara
 
Nakon što je proglašen najskupljim viskijem na svetu, Dalmore 62 je očekivano i veoma redak viski sa samo 12 proizvedenih boca. Jedna flaša ovog pića je prodata neimenovanom kupcu na aerodromu Changi u Singapuru 2011. godine za čak 250.000 dolara. Boca viskija je ukrašena glavom jelena od platine, a nalazi se unutar drvene kutije.
 
Diva Vodka - 1.000.000 dolara
 
Trostruki proces filtracije daje ovoj vodki ekstremno visoku cenu. Prvo se filtrira kroz led, zatim kroz ugalj nordijske breze, i na kraju kroz pesak i drago kamenje. Osim toga, šuplja centralna cev u boci je ispunjena Swarovski kristalima koje možete izvaditi i koristiti kako želite. Međutim, čak ni drago kamenje ne čini ovu vodku ukusnom.
 
Henry IV Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne - 2.000.000 dolara
 
Henri IV Dudognon Heritage, stario je skoro čitav jedan vek, što mu daje ovu astronomsku cenu. Naravno, to nije jedini razlog. Ovo piće skupoceno je zahvaljujući razmetljivoj flaši u kojoj se nalazi - obložena je platinom i zlatom i ukrašena sa 6.500 dijamanata.
 
Tequila Ley .925 - 3.500.000 dolara
 
Svako ko je ikada u životu prisutvovao nekom koledž partiju, upoznat je sa tekilom. Ova tekila međutim nije ona koju ćete umešati u Margarita koktel. Tequila Pasion Azteca Ultra Premium Anejo, kreira se od čistih sokova plave agave, fermentiše i stari šest godina. Nalazi se u boci koja podseća na školjku, a ukrašena je belim zlatom, platinom i dijamantima. Poslednje izdanje prodato je po ovoj rekordnoj ceni 2006. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.