Švajcarska čokolada ubuduće i svetlucava i u bojama duge

Naučnici u Švajcarskoj su pronašli način da čokolada bude šarena, i to bez dodavanja dodatnih sastojaka.
Švajcarska čokolada ubuduće i svetlucava i u bojama duge
Foto: Pixabay
Federalni tehnološki institut Švajcarske je danas saopštio da su istraživači otkrili metod za utiskivanje posebne strukture na površinu čokolade te ona svetluca i "blistava je poput duge".
 
Institut kaže da se tim procesom oponaša efekat promene boje kože kameleona.
 
U saopštenju piše da je "dugina čokolada" spremna za industrijsku proizvodnju, o čemu naučnici već pregovaraju s velikim proizvođačima slatkiša.
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

  • NS

    20.12.2019 20:31
    Komentar
    Super cokolada za LGB
  • Ajde?

    20.12.2019 14:05
    Otkrice CERN-a?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Evropski sud pravde: Bezalkoholni džin ne postoji

Najviša pravosudna instanca Evropske unije, Evropski sud pravde (ECJ), presudio je da bezalkoholno piće ne može da bude prodavano kao džin, jer je to ime rezervisano za specifično alkoholno piće.