Švajcarska čokolada ubuduće i svetlucava i u bojama duge

Naučnici u Švajcarskoj su pronašli način da čokolada bude šarena, i to bez dodavanja dodatnih sastojaka.
Švajcarska čokolada ubuduće i svetlucava i u bojama duge
Foto: Pixabay
Federalni tehnološki institut Švajcarske je danas saopštio da su istraživači otkrili metod za utiskivanje posebne strukture na površinu čokolade te ona svetluca i "blistava je poput duge".
 
Institut kaže da se tim procesom oponaša efekat promene boje kože kameleona.
 
U saopštenju piše da je "dugina čokolada" spremna za industrijsku proizvodnju, o čemu naučnici već pregovaraju s velikim proizvođačima slatkiša.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
  • NS

    20.12.2019 20:31
    Komentar
    Super cokolada za LGB
  • Ajde?

    20.12.2019 14:05
    Otkrice CERN-a?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Lista 12 vrsta voća sa najmanje šećera

Mnogi ljudi unose više šećera nego što su svesni - iako ga najčešće povezuju s kolačima i gaziranim pićima, šećer se krije i u brojnim svakodnevnim namirnicama.

Minut pire: Koliko je zdrav?

Instant ili minut pire krompir se često doživljava kao brza i praktična zamena za domaći pire - samo dodate vodu ili mleko, malo promešate i gotovo.

Đelato ili sladoled: U čemu je razlika?

Iako na prvi pogled deluju isto, đelato i sladoled se značajno razlikuju — ne samo po ukusu, već i po sastavu, temperaturi, količini vazduha i načinu pripreme.