Švajcarska čokolada ubuduće i svetlucava i u bojama duge

Naučnici u Švajcarskoj su pronašli način da čokolada bude šarena, i to bez dodavanja dodatnih sastojaka.
Švajcarska čokolada ubuduće i svetlucava i u bojama duge
Foto: Pixabay
Federalni tehnološki institut Švajcarske je danas saopštio da su istraživači otkrili metod za utiskivanje posebne strukture na površinu čokolade te ona svetluca i "blistava je poput duge".
 
Institut kaže da se tim procesom oponaša efekat promene boje kože kameleona.
 
U saopštenju piše da je "dugina čokolada" spremna za industrijsku proizvodnju, o čemu naučnici već pregovaraju s velikim proizvođačima slatkiša.
  • NS

    20.12.2019 20:31
    Komentar
    Super cokolada za LGB
  • Ajde?

    20.12.2019 14:05
    Otkrice CERN-a?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.