Ovo je najbrži način da izbacite alkohol?

Grupa naučnika sa Univerziteta zdravlja u Torontu je istraživala na koji način se najbrže izbacije alkohol iz organizma, kada su naišli na rešenje koje je izazvalo nevericu, jer je bilo isuviše lako - disanjem u napravu koja liči na papirnu kesu.
Ovo je najbrži način da izbacite alkohol?
Foto: Pixabay
"Neobjašnjivo je kako to nismo shvatili pre nekoliko decenija", rekao je Dzožef Fišer, vođa istraživačkog tima.
 
"Novi" metod podrazumeva da pluća hiperventiliraju alkohol iz organizma, što pomaže jetri da smanji količinu alkohola u krvotoku, prenela je Rusija danas.
 
Na ovaj način se telo oslobađa alkohola tri puta brže nego inače, međutim, postoji opasnost da zbog jakog izbacivanja vazduha iz pluća čovek hiperventilira i padne u nesvest.
 
Rusija danas dodaje da onda stupa na snagu kesa koju su izmislili Fišer i njegov tim. Hiperventilacija izbacuje ugljen dioksid iz krvi, zajedno sa alkoholom, ali istovremeno izaziva i glavobolju, do trenutka dok se čoveku ne zamrači pred očima, dodaje se u tekstu.
 
Kako bi se izbeglo padanje u nesvest, ljudi koji su u alkoholisanom stanju izduvavaju vazduh u kesu, pa im se taj vazduh vraća u pluća i postavlja količinu ugljen dioksida u krvi na normalu, kao i svesnost, tako da nema opasnosti od padanja u nesvest.
 
"To je vrlo obična, lou-tek naprava koja može da se proizvede bilo gde u svetu: nema elektronike, kompjutera i filtera", rekao je Fišer, dodavši da su istraživanja zasad rađena na volonterima i da će njegov tim još raditi na ovoj metodi.
  • gagi

    16.11.2020 12:25
    Zeolit.
  • zunzara

    16.11.2020 10:25
    A da probate da
    se ne ubijete od alkohola? To je ipak malo jednostavnije rešenje problema.
  • nemam

    16.11.2020 10:11
    ???
    Vidim ovde pametnjakovice koji guraju dva prsta u grlo. Povracanjem se ne izbacuje alkohol koji je vec u krvi, tako da ta metoda ne pomaze. Mozete samo da zavrsite na infuziji. Ukoliko zelite da pijete a da se ne napijete, stari recept mojih predaka - par gutljaja maslinovog ulja (moze i obicno suncokretovo).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.