Evo zašto su banane skoro uvek pod brojem jedan na vagama u prodavnicama

Da li ste se ikad zapitali zašto su banane u skoro svakoj prodavnici na vagama pod brojem jedan? Ako jeste, stiže odgovor.
Evo zašto su banane skoro uvek pod brojem jedan na vagama u prodavnicama
Foto: Pixabay
Razlog leži u popularnosti i prodaji.
 
Naime, banane su među najprodavanijim proizvodima u trgovinama, kako u velikim trgovačkim centrima tako i u malim lokalnim prodavnicama. Banane su dostupne cele godine i uvek se dobro prodaju, bez obzira na to koje je doba godine, koliko im je cena skočila i gde se tačno nalazi prodavnica u kojoj se prodaju.
 
Zbog toga je najpraktičnije dati im broj jedan kako ih kupci ne bi dugo tražili. S tim delimično ima veze i abeceda, pišu neki mediji, no prednost u ovom slučaju ipak ima prodaja i popularnost tog voća jer, na primer, ananas ili avokado uglavnom nisu pre banana na vagama.
 
Godine 2013. je američki trgovinski lanac "Walmart" otkrio da su banane najprodavaniji proizvod u njihovim radnjama. 
 
Stranica Science Meets Food piše da je banana najpopularnije voće na svetu i da je četvrta najvrednija prehrambena kultura na svetu, odmah iza pšenice, pirinča i mleka.
 
National Geographic piše da banane čine otprilike 75 odsto trgovine tropskim voćem i da se godišnje pojede više od stotinu milijardi. Ujedno su i voće koje se najviše izvozi u svetu.
  • Nimbus

    04.10.2021 09:08
    Ko god ima decu, posebno je jasno zasto su banane tako prakticne. Uvek mozes da ih nosis sa sobom, ne treba da ih pakujes posebno, ne treba da se peru, ne treba da peres ruke pre konzumiranja, ne treba da peres ruke posle konzumiranja, ne treba ti nikakav alat za ljustenje, prepune su energije, vitamina i vlakana, odlicna uzina, sva deca ih vole, mekane, cak i ako ne poneses, svratis u najblizu prodavnicu kupis i das detetu da jede bez pripreme.
  • Mile

    04.10.2021 08:22
    Majmuni
    Zato što su skontali da smo svi majmuni...
  • Dejan

    04.10.2021 07:42
    Ccc
    Niste zapitali zasto je i rts 1 uvek na broju 1 na daljinskom !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.