Kobasice više nisu najpopularnija brza hrana u Nemačkoj

U Nemačkoj, čiji su stanovnici poznati po ljubavi prema kobasicama, taj je proizvod pretrpeo veliki udarac jer je većina ljudi u nedavnoj anketi izjavila da zapravo više vole kebab.
Kobasice više nisu najpopularnija brza hrana u Nemačkoj
Foto: Pixabay
Na pitanje da se odluče između currywursta (kobasica prelivenih umakom od kečapa i karija) i kebaba, mesa odrezanog s velikih valjaka, za koji se tvrdi da su ga izmislili turski gastarbajteri, 45 posto odraslih odlučilo se za kebab, kada je u pitanju brza hrana, pokazalo je reprezentativno istraživanje koje je sproveo YouGov.
Sa druge strane, 37 posto i dalje daje prednost currywurstu, naseckanim kobasicama obično od svinjetine.
Nijedan od ta dva klasika brze hrane, koji se prodaju na svakom uglu širom zemlje, ne voli 15 odsto ispitanika.
 
Postoji jasna starosna podela kada je u pitanju brza hrana, pokazala je anketa, a većina ispitanika starijih od 55 godina preferira currywurst. Među onima između 18 i 24 godine, s druge strane, njih 57 posto odlučilo se za kebab.
 
Žene su većinom odabrale kebab umesto currywursta, dok muškarci još uvek više vole currywurst uz minimalnu razliku od jedan posto.
  • Nemanja

    29.12.2022 01:09
    @ Laloš
    A šta ti je giros nego kebab i obrnuto???
    Nije šija nego vrat, sa milion lokalnih varijacija.
  • stara mimi

    28.12.2022 21:08
    @Dejan
    Ne znam čemu takav negativan stav prema migrantima, ali ok, to je tvoj stav. Veći je problem to što nije utemeljen na činjenicama. Prema podacima iz 2019, 74% stanovništva Nemačke je nemačkog porekla, 9% iz ostalih zemalja EU, 3,5% turskog porekla itd. Imaš sve podatke na engleskoj Vikipediji (podnaslov "Etničke manjine i migrantsko poreklo", navedena je tabela).
    Ne znam uporednu distribuciju po poreklu i uzrastu, ali čak i da pretpostavimo da je većina onih koji nisu nemačkog porekla mlađa, a većina onih nemačkog porekla starija, opet tvoja teza ne drži vodu.
    Ne znam zašto se ovo ne bi moglo tumačiti malo pozitivnije - možda su mlađi Nemci bili više izloženi hrani različitih kuhinja pa su zbog toga zavoleli nešto netradicionalno.
  • remove

    28.12.2022 19:54
    kebab
    definitivno, kebab

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Zašto su kutije za picu četvrtaste a ne okrugle?

Posude za isporuku sveže pečene pice postoje najmanje od 19. veka, kada su napuljski pekari stavljali svoje proizvode u višeslojne metalne stvari poznate kao stufe, a zatim ih slali uličnim prodavcima