Ako ste presolili jelo: Nekoliko trikova kako da ga spasite

Sigurno vam se bar nekoliko puta desilo da ste prilikom kuvanja presolili jelo i prvo što vam je palo na pamet jeste da ga odmah bacite.
Ako ste presolili jelo: Nekoliko trikova kako da ga spasite
Foto: Pixabay
Ali, da li ste znali da ga možete spasiti uz pomoć nekoliko trikova?
Sastojke koji neutrališu so dodajte pomalo, uz redovno probanje jela, kako biste znali da li ste preterali.
Šargarepa, luk ili krompir
 
Ako ste presolili supu, umak ili gulaš, u jelo dodajte jednu celu glavicu luka, šargarepu ili krompir, koji će lako "pokupiti" višak soli u obroku.
 
Limunov sok
 
On se takođe može koristiti za presoljenu supu, ali budite oprezni. Ovaj trik deluje samo ako ste dodali soli malo više od planirane, u suprotnom dobićete preslanu ili prekiselu supu.
 
Mleko, jogurt ili pavlaka za kuvanje
 
Presoljeno meso ili paprikaš takođe možete spasiti uz pomoć ovih namirnica. Kremasti mlečni proizvodi uspešno neutrališu slanoću jela.
 
Jabuka
 
Ovo je trik naših baka. Ostavite jabuku u jelu kako bi pokupila so, a potom je izvadite i bacite.
 
Voda
 
Uvek možete dodati vodu, ali ako vam je potrebno da jelo bude malo gušće, onda možete dodati bešamel sos.
 
Mocarela
 
Ako je u pitanju preslano povrće, kombinujte ga sa blagim sirom poput rikote ili mocarele, kako biste ublažili slan ukus.
 
Penušavo vino ili mineralna voda
 
Ako nemate vremena da popravljate jelo, poslužite ga uz penušavo vino ili mineralnu vodu. "Mehurići" će isprati slan ukus i omogući će vam uživanje u obroku.

Teme

SO

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.