Gde je najbolja hrana na svetu?

Proglasiti neko mesto najboljom gastrodestinacijom na svetu nije nimalo lak posao, tim više što je jako teško odrediti kriterijume.
Gde je najbolja hrana na svetu?
Foto: Pixabay
Da li je to broj Mišelinovih zvezdica, raznolikost ponude po metru kvadratnom, bogatstvo regionalnih specijaliteta ili najduži red u kojem ćete čekati neki obrok? Pa, može biti sve... ili ništa od toga.
Trip Advisor je u okviru serije Travellers' Choice: Best of the Best, u kojoj na temelju glasanja svojih korisnika donosi brojne popise vezane za putovanja, objavio popis najboljih gastrodestinacija na svetu za ovu godinu. Odredišta su na ovom popisu rangirana na temelju broja recenzija i ocena u poslednjih godinu dana.
Putnici su izabrali: najbolja destinacija za hranu na svetu je - Rim. Bezvremenski grad razmaziće i najizbirljivije. Njegov šarm, znamenitosti i umetnost najbolje ćete doživeti ako se držite principa red šetnje - red hrane. Bio to samo domaći sladoled s nogu ili ručak s pozlaćenim priborom za jelo, vodom za ispiranje usta ili namirnicama kojima niste uspeli da zapamtite imena.
 
Drugo mesto prema Travellers' Choiceu zauzeo je Krit, a treće Hanoj u Vijetnamu. Među prvih deset još su dva italijanska grada, Firenca i Napulj, a uz Vijetnam, u prvih deset jedine destinacije izvan Evrope koje su dobile ovu preporuku putnika su Jamajka i Nju Orleans.
 
Top 10:
 
1. Rim
2. Krit
3. Hanoj
4. Firenca
5. Pariz
6. Barselona
7. Lisabon
8. Napulj
9. Nju Orleans
10. Jamajka
  • Europa

    30.01.2023 13:14
    U Europi su Italija, Francuska, Spanjolska, Grcka i Hrvatska. To je prvih 5. Mediteranske zemlje, nista cudno. Turska bi se tu nasla, ali ona je vise orjent.
  • Zemlja čudesa

    30.01.2023 05:55
    Najukusnija je domaća klopa, bilo koja, lepo spremljena. To je ono na šta navikneš od malih nogu i što najviše prija tvom nepcu.
  • Laloš

    29.01.2023 21:23
    Italija pa 5 praznih mesta onda možemo da nabrajamo....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.