Toblerone moraju da promene izgled pakovanja

Proizvođači čokolade Toblerone moraju da uklone prikaz planinskog vrha Materhorn sa svog pakovanja, zbog toga što se većina proizvodnje premešta iz Švajcarske u Slovačku.
Toblerone moraju da promene izgled pakovanja
Foto: Pixabay

Čokolada čije su štangle oblikovane u obliku piramide kako bi podsećale na Materhorn, imaće na promenjenoj etiketi neki "neutralniji" planinski vrh.

Kompanija Mondelez, koja je novi vlasnik Toblerona, navela je da premešta deo proizvodnje van zemlje kako bi "odgovorili na povećanu potražnju širom sveta i da bi razvijalio brend Toblerone za budućnost".

Dodaje se da će novo pakovanje sadržati "izraziti novi Toblerone font i logo koji crpe inspiraciju iz istorije Toblerone''.
 
Toblerone, čije se štanglice prave od švajcarskog mleka, meda i krema od badema, prvi put su puštene u prodaju 1908. godine u Bernu, glavnom gradu Švajcarske, a tek 1970. godine na ambalaži se pojavila silueta Materhorna.
 
Mondelez je rekao da je Bern "važan deo naše istorije i da će to biti i u budućnosti".
 
Kompanija Toblerone je 2016. izazvala kontroverzu nakon što je promenjen dizajn čokoladice u trouglaste komade, u pokušaju da se smanje troškovi, ali je, nakon mnogo kritika, kompanija vratila prvobitni oblik dve godine kasnije.
  • lazar bojanic

    09.03.2023 01:44
    TobreNole !
    To bre Nole !
  • Rob

    06.03.2023 19:21
    Robovi su jeftiniji u Slovačkoj nego u Švajcarskoj... Sve ostalo je priča za malu decu.
  • ex chapman

    06.03.2023 17:37
    Japanac
    "A vama Japanci predaju Engleski?"
    "Nije on pravi Japanac!"
    "Danas više ništa nije pravo, sve falsch plastika!"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.