VIDEO: Nemački poslastičar nudi sladoled od cvrčaka sa prelivom od - cvrčaka

Tomas Mikolino, vlasnik poslastičarnice u Rotenburgu na Nekaru u Nemačkoj, ove sezone ponudiće kupcima novi ukus sladoleda.
Ponuda nemačkog poslastičara je samo za one najhrabrije i sa jakim stomakom - kugle sladoleda sa ukusom cvrčaka sa sušenim smeđim cvrčcima na vrhu, izvestila je u nemačka novinska agencija dpa, a prenosi AP.
Mikolino ima naviku da stvara ukuse koji su daleko izvan tipičnih prohteva Nemaca koji najčešće traže sladolede od jagode, čokolade, banana i vanile. Ranije je nudio sladoled od jetrene kobasice i gorgonzola sira, kao i pozlaćeni sladoled za četiri evra po kornetu.
"Ja sam veoma radoznala osoba i želim da probam sve. Jeo sam mnogo stvari, uključujući mnogo čudnih stvari, a cvrčci su bili nešto što sam želeo da probam i kao vrstu sladoleda", rekao je Mikolino za dpa.
 
Na mogućnosti da proizvede ovaj ukus može da zahvali uredbi Evropske unije koja dozvoljava upotrebu insekata u hrani.  EU je već dozvolila migratorne skakavce i larve brašnara kao aditiv u hrani, preneo je dpa. 
 
Mikolinov sladoled se pravi od brašna od cvrčaka, pavlake, ekstrakta vanile i meda, a preliva ga sušenim celim cvrčcima. Ima "iznenađujuće lep ukus" ako je verovati njegovoj objavi na Instagramu. 
 
 
Kreativni prodavac kaže da dok su neki ljudi zgroženi, pa čak i uznemireni time što nudi sladoled od insekata, radoznalim kupcima se novi ukus uglavnom dopao. 
 
"Oni koji probaju prosto su oduševljeni. Imam mušterije koje dolaze ovde svaki dan", rekao je Mikolino.
 
Jedan od kupaca, Konstantin Dik, dao je pozitivnu recenziju ukusu cvrčaka, rekavši za dpa: "Da, zaista je veoma ukusan i jestiv". 
 
Drugi kupac, Johan Peter Švarce, takođe je pohvalio kremastu mešavinu ukusa sladoleda, ali je dodao da "još uvek možete da osetite cvrčka u sladoledu".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.