Uhapšeni zbog "suši terorizma" u restoranima - pili iz zajedničke flaše soja sosa

U Japanu su uhapšene tri osobe zbog namernog nemarnog ponašanja u suši restoranima, objavio je danas Gardijan.
Uhapšeni zbog "suši terorizma" u restoranima - pili iz zajedničke flaše soja sosa
Foto: Pixabay
Novinska agencija Kjodo javila je da su tri osobe uhapšene zbog sumnje da su nasilno ometale poslovanje.
Smatra se da su to prva hapšenja koja uključuju mušterije osumnjičene za, kako se navodi, "nehigijensko ponašanje i uznemiravanje" i takozvani "suši terorizam".
Među uhapšenima je i 21-godišnji mladić koji je navodno pio iz zajedničke flaše soja sosa u restoranu Kura suši u gradu Nagoji početkom prošlog meseca.
 
Dva druga gosta, 19-godišnji mladić i 15-godišnja devojka, takođe su uhapšeni zbog navodnog pomaganja u deljenju video klipa na kojem se vidi kako 21-godišnji mladić pije iz zajedničke flaše soja sosa.
 
Preduzeće Kura suši je saopštilo da ceni brz odgovor policije, ocenjujući da takvo bezobzirno ponašanje gostiju restorana potresa temelje odnosa poverenja.
 
To preduzeće je izrazilo očekivanje da će ova hapšenja sprečiti druge goste da se tako ponašaju.
 
Pre toga je tokom ove godine zabeležen incident kada je tinejdžer korišćenu šoljicu vratio na policu, i namerno u prolazu kroz restoran zaprljao tanjir sušija.
 
Čošimaru, koji upravlja suši restoranima u širem području Tokija, rekao je da zaustavlja svoje pokretne trake nedeljama nakon što je Suširo, lider na tržištu, saopštio da će njegov suši biti isporučen samo "ekspresnom trakom" kupcima koji naruče preko ekrana osetljivog na dodir, što otežava drugim gostima da diraju hranu.
 
Jedan od restorana je naveo i da će uskoro početi da koristi kamere sa veštačkom inteligencijom kako bi nadgledao stolove mušterija, uprkos pritužbama da će tako oni biti pod prismotrom, kao kriminalci.

Teme

suši
  • Vlada

    11.06.2023 15:24
    @Gagi

    Tako ti je to kad rešiš krupne štetočine pa imaš vremena da se pozabaviš sitnim lupežima koji se ponašaju kao poslednji divljaci.
  • Ja

    13.03.2023 20:24
    Selim se u Japan!
  • ja

    10.03.2023 16:23
    Kakvi becari!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.